Paljenjem prve adventske svijeće na Manduševcu u subotu, 1. prosinca počeo je program na glavnoj pozornici Trga bana Jelačića, a koji će svakodnevno trajati sve do 23. prosinca.

U sklopu programa na Trgu u tjednu pred nama očekuju nas nastupi brojnih KUD-ova, zborova i vokalnih sastava. Tako će u utorak, 4. prosinca s početkom u 19.30 sati nastupiti Hrvatski pjevački zbor Ivan pl. Zajc koji ove godine obilježava 35. obljetnicu djelovanja. Zbor njeguje širok repertoar skladbi (a cappella i oratorijskog izraza) od starih majstora polifonije do suvremenog izraza. Praizveo je šezdesetak skladbi hrvatskih skladatelja, kao i nekoliko vokalno-instrumentalnih djela.

Idućeg dana, u srijedu, 5. prosinca u 19 sati nastupit će ženski vokalni sastav Rezonanca koji okuplja bivše i sadašnje studentice FER-a. Njihov repertoar čine a cappella obrade popularnih domaćih i stranih pjesama različitog žanra, a sve aranžmane posebno za sastav piše voditeljica Rezonance, Iva Jarić. Nakon ovog ženskog vokalnog sastava nastupit će svestrana umjetnica Mary Crnković Pilaš, a iste večeri na Trgu bana Jelačića nastupit će i Akademski zbor Bazilike Srca Isusova u Zagrebu – Palma.

U četvrtak, 6. prosinca u 18 sati na Trg bana Jelačića pozvani su svi mališani da se pridruže na dječjoj predstavi – Milica na putu oko svijeta.

Program na centralnom zagrebačkom trgu namijenjen je svim naraštajima i osmišljen je s ciljem promicanja i njegovanja hrvatske i svjetske glazbene baštine, te klasične, sakralne ali i folklorne glazbe koja će se na glavnom moći čuti svakoga dana od 18 do 21 sat, a tijekom vikenda i u prije podnevnim satima kada će na centralnoj pozornici nastupiti dječji zborovi i mališani iz zagrebačkih vrtića.

Podsjećamo vas da sve objave vezane uz Advent u Zagrebu možete pratiti na licegrada.hr/advent.