U Galeriji Događanja, Centra KNAP, otvara se izložba “Zapisi iz ateljea” autora Borne Demela i Alena Matijaševića. Otvorenje izložbe održat će se u petak, 25. listopada 2019. godine u 19 sati.

Izložba će za posjetitelje biti otvorena od 25. listopada do 15. studenog 2019. godine, a radno vrijeme je sljedeće – ponedjeljak – petak 10:00 – 21:00 h, subota 10:00 – 13:00 h.

Izložba Borne Demela i Alena Matijaševića zajednički je rad umjetnika u kojemu su radovi obojice unificirani u formatu, ali različiti u izrazu. Radi se o svojevrsnom frizu, postavljenom uvisini očiju promatrača, koji prati zidove galerije, ulazi u njezinu nišu, funkcionira kao markacija prostora, intervencija u prostoru white cube-a. Kvadrati dimenzija 7×7 cm spojeni su u panele veličine 49 cm, te se u kontinuitetu nastavljaju jedan na drugi. Ta matematička pravilnost ostavlja prostor interpretaciji, a činjenica da nismo sigurni u razlog odabira baš ovih matematičkih omjera, u skladu je sa strategijom umjetnika koji uspostavljaju strukturu, a namjerno ostavljaju interpretativno polje neodređenim. Piše u katalogu izložbe Josipa Bubaš.

Istražite Lice Grada: