U ponedjeljak, 21. siječnja 2019. godine u 20 sati u galeriji Greta otvorit će se izložba “Trenutak istine” autorice Nives Žarković.

Trenutak istine

Mišljenje je mentalni proces koji se odlikuje rasuđivanjem i zaključivanjem, a najbolje se manifestira tik pred spavanje. Krevet i jastuk čine savršeno utočište za sve misli, maštarije i planove. Puštamo i lijepe i ružne misli da nam lebde iznad glave te se prepuštamo snu. Sve ostale situacije koje bi se mogle dogoditi, a o kojima nismo promislili, koje nismo uspjeli predvidjeti i kontrolirati, svi oni neočekivani događaji na koje ne možemo utjecati, njih puštamo da se razbijaju oko nas na tisuće komadića, spremamo ih i pohranjujemo. Spremni, odmori i puni energije dočekujemo sutradan.

O autorici

Nives Žarković rođena 1994.godine u Zagrebu. U Rijeci završava svoje srednjoškolsko obrazovanje u ŠPUR-u gdje 2012.godine upisuje fakultet. Diplomantica je na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Sudjelovala je na raznim skupnim izložbama od kojih vrijedi izdvojiti Keramički laboratorij II u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi u Zagrebu i Galeriji Juraj Klović HDLU Rijeka. Izrađivala je nagrade za ETNOFILm festival, PRO AWARDS, Homo si teć. Sudjelovala je u uređivanju šetnice „Šapat Kupe“ u sklopu Nacionalnog parka Risnjak. Od prošle godine članica je HDLU-a Zagreb. U lipnju ove godine sudjelovala je na prvom izdanju kiparske škole Aleksandar Rukavina u Brtonigli gdje izvodi rad u kamenu pod nazivom „Susret različitosti“. Iste godine izlaže na 13. trijenalu hrvatskog kiparstva. U svom radu bavi se vlastitom intimom dok teme koje voli istraživati najčešće izvlači iz svijeta koji ju okružuje.

Izložbu možete pogledati do petka, 25. siječnja 2019. godine.