Otvorenje izložbe “Silent Places” Darije Bareze u Fotogaleriji Dubrava

U Fotogaleriji Dubrava, Dubrava 51 a, otvara se 9. listopada u 19.00 sati izložba Darije Bareze pod nazivom “Silent Places”. Izložba je otvorena do 25. listopada 2018., radnim danom od 10 do 20 sati. Ulaz je slobodan.

Daria Bareza rođena je u Zagrebu. Odrasla je u obitelji hrvatskih umjetnika. Njezin otac Nikša, svjetski je poznati dirigent rodom iz Splita, a majka Dubravka je slikarica. Odrasla je u Hrvatskoj, Švicarskoj i Austriji, gdje je završila studij violine. Trenutno živi blizu Züricha u Švicarskoj gdje nastupa i podučava violinu. Više od 25 godina njen je glavni predmet interesa pejzažna fotografija. Prije deset godina počela se baviti umjetničkom fotografijom.

Od tada je bila u prilici učiti s Davidom Muenchom u Kaliforniji i razvijati svoje vještine u crno-bijeloj fotografiji na individualnim radionicama s Alanom Rossom, bivšim dugogodišnjim asistentom Ansela Adamsa, blizu Santa Fea u državi Novi Meksiko. Posljednjih godina surađivala je s uglednim fotografom Cliveom Minnittom koji živi u Engleskoj. Dobitnica je nominacije za finalistu na međunarodnom natječaju “USA Landscape Photographer of the Year” 2014. godine. Iste je godine je samostalno izlagala u Fotoklubu Split u Hrvatskoj. Godine 2016. dobitnica je svečanog priznanja “International Photography Award IPA”, u kategoriji za crno-bijelu fotografiju.