Obilježavanje Dana Vesne Parun u Narodnom sveučilištu Dubrava

U utorak, 10. travnja 2018. godine, s početkom u 18:00 sati u Narodnom sveučilištu Dubrava, Kulturni centar, Dubrava 51a, Zagreb održat će se obilježavanje Dana Vesne Parun u Gornjoj Dubravi.

Vesna Parun bila je hrvatska pjesnikinja i prevoditeljica, a spada među najpoznatije suvremene hrvatske pjesnike.

Obilježavanje Dana Vesne Parun će započeti pozdravnim govorima Damira Oniška, predsjednika Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava, koji će koji će govoriti o aktivnostima Vijeća Gradske četvrti Gornja Dubrava vezano uz obilježavanje Dana Vesne Parun te imenovanja trga. Potom će slijediti prikaz razvoja ideje obilježavanja Dana Vesne Parun u Gornjoj Dubravi, koju će predstaviti prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor Sveučilišta u Zagrebu. Slijedi prikaz značaja stvaralaštva Vesne Parun kroz kulturološku dimenziju, tradiciju i njegovanja hrvatskog identiteta koji će predstaviti viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje Nevenka Lončarić Jelačić i Tomislav Ogrinšak. O životu i stvaralaštvu Vesne Parun govorit će doc. dr. sc. Marina Protrka Štimec i dr. sc. Tin Lemac.

U sklopu obilježavanja Dana Vesne Parun u Gornjoj Dubravi, održat će se i smotra literarnog i recitatorskog stvaralaštva korisnika Centra za odgoj i obrazovanje Dubrava i Doma za starije osobe Dubrava te učenika Osnovne škola Antuna Mihanovića i Osnovne škola Vjenceslava Novaka. Nakon toga planira se druženje na izložbi likovnih radova učenika Centra za autizam, Osnovne škole Vjenceslava Novaka, Osnovne škole Žuti Brijeg i Osnovne škole Čučerje te korisnika Doma za starije osobe Dubrava.

Slične objave