Koliko god bio jednostavan odgovor na ovo pitanje, toliko je i težak. Što je Lice Grada?

Priča počinje u prosincu 2013., kada je svjetlo dana ugledala istoimena Facebook stranica. U moru web stranica o gradu Zagrebu, cilj je bio napraviti mjesto gdje će o Zagrebu govoriti isključivo fotografije. Kako je vrijeme išlo, sve je više ljudi klikom na “Like” počelo pratiti ovu priču koja traje i dan danas.

Medvednica 130214-ZG 084

Iako je Facebook dobra platforma za početak, došlo je vrijeme da Lice Grada zauzme svoj mali dio u svemiru zvanom – Internet. U tom trenutku nastaje licegrada.hr gdje se nastavlja ista filozofija, ali i širi sadržaj. Nakon klasičnih objava fotografija na Facebooku, licegrada.hr donosi nekoliko dodatnih kategorija s kojima raste opseg posla, ali i područje zanimanja za sve veći broj čitatelja.

Prekrasno mjesto za odmor, palac gore za postavljanje klupa na ovo mjesto
Prekrasno mjesto za odmor, palac gore za postavljanje klupa na ovo mjesto

Facebook stranica će i dalje biti itekako aktivno mjesto gdje će se dijeliti sadržaj, uz ostale društvene mreže.

S objavom stranice licegrada.hr, smatramo da će se omogućiti još veći manevarski prostor za objavu raznolikijeg sadržaja, tu posebno ističemo kategoriju Foto priča. Ova web stranica će putem fotografija otkriti nepoznati i zaboravljeni Zagreb, ali i zamrznuti u vremenu dobro nam poznate zagrebačke kadrove.

Gradske 150314-ZG 030

Odgovor?

Na kraju ovog teksta, trebao bi doći odgovor na početno pitanje: Što je Lice Grada? Možda bi najjednostavniji odgovor bio: Zagreb.