U sklopu “Tjedna bez plastike” Zelena akcija u suradnji s Art Parkom u četvrtak 5. srpnja u 21h organizira projekciju filmova o štetnosti plastike i alternativama plastici. Filmovima će u 19:30h prethoditi tribina sa zanimljivim govornicima.

Više:

Film u 21 sat

Bag it (Stavi u vrećicu)
USA, 2010, 1h 14min
Da li se ikada pitate zašto vam u pekari kruh stavljaju u tri plastične vrećice i dvije škrnicle? Mislite li da je to previše ili premalo? Kome sve štete plastične vrećice i koliko se predugo razgrađuju saznajte u ovom izvrsnom dokumentarcu.

Open your eyes (Otvorite oči)
USA, 2016, 3min 55sec
Ovaj kratak video klip u produkciji Plastic Pollution Coalition sažeto pojašnjava sve probleme s jednokratnom plastikom i mogućnostima zamjene tih proizvoda održivim alternativama. Nakon ovog filmića, sve će vam biti puno jasnije.

Tribina u 19.30

Na ovoj edukativnoj tribini moći ćete saznati više o utjecaju plastike na životinjski svijet i ljudsko zdravlje; o primjerima hrvatske dobre prakse proizvodnje održivih alternativa plastici poput platnenih vrećica i staklenih boca te papirnatih štapića za uši; o prodaji u prvom hrvatskom dućanu bez ambalaže; o mogućnostima življenja bez jednokratne plastike u Hrvatskoj; o primjerima dobre prakse iz EU i svijeta te obavezama smanjenja uporabe plastike. 

Više o samom događaju možete pročitati na Facebook eventu organizatora.

Istražite Lice Grada: