Novi tjedan – nove preporuke: Umorni od tulumarenja, a festivali čekaju

Izgleda da se Zagreb ovaj tjedan ponaša kao student umoran od tulumarenja. Neće puno, još će samo malo, prije nego prione na važne poslove. Kao učenje, ono što ja trenutno ne radim, recimo. Tjedan pred nama izuzetno je skroman. I to je u redu, prošli tjedan smo pretjerali.

U ponedjeljak, 5. lipnja, počinje Animafest 2017 – Svjetski festival animiranog filma. Program je, moram priznati, šarolik i zanimljiv. Iz ponude svakako izdvajam Radionicu računalnih videoigara na Fakultetu elektrotehnike i računarstva te film Corto Maltese u Sibiru u ljetnom kinu Gradec (5. lipnja, 21:30 h). Na stranicama festivala možete pronaći cijeli program te izabrati nešto za vaše mališane, ali i za vas. Mi se ne sramimo, obožavamo animirane filmove i svima je već jasno da nisu samo za djecu!

Ako ste, pak, željni opuštajuće rekreacije svake subote (do 22. svibnja), od 9:30 do 11 h možete besplatno vježbati i učiti yogu u Maksimiru. Mislim da je, u vremenu u kojem smo velike žrtve stresa i jurnjave, jedna ovakva vještina svakako potrebna, a evo  i prilike da je usvojimo gratis.

Već dugo nisam spomenula ni jednu predstavu, ali sad je vrijeme za jednu koju ću rado pogledati. Riječ je o predstavi Črna mati zemla nastaloj prema istoimenom romanu Kristiana Novaka. Roman je u malo vremena postao ogromni hit pa želim vidjeti kakvo je stanje s predstavom redateljice Dore Ruždjak Podolski. Osim nje, igra i Radnice u gladovanju. Zazvučalo mi je kao izuzetno aktualna tematika redateljice Olje Lozica. Radnicu u gladovanju igra već 9. lipnja u 20 h, a Črna mati zemlja 18. lipnja u 20 h.

Tekst: Ivana Granić