Novi serijal kojim želimo zagrebačka kulturna dobra učiniti vječnima

Da da, vrlo ambiciozan naslov koji može zvučati kao i tzv. “clickbait”, no savjetujemo da pročitate nastavak ovog članka kako bi vam pojasnili o čemu je zapravo riječ.

U samom pojašnjenju filozofije portala Lice Grada, nalazi se rečenica koja kaže “Lice Grada ima jedan cilj, a to je promocija vrijednosti, kulturne baštine, povijesti i ljepota Grada Zagreba”. Ta rečenica možda i najbolje opisuje temu novog serijala pod nazivom “Zaštićena nepokretna kulturna dobra grada Zagreba”.

O čemu je riječ?

I za vrijeme kratke šetnje gradskim ulicama, pogotovo užim centrom grada, možete naići na desetke starih kuća/palača/zgrada koje svjedoče o dugoj zagrebačkoj povijesti. Velika većina tih arhitektonskih spomenika pripada zaštićenim kulturnim dobrima grada Zagreba.

Naš cilj je okupiti što više tih simbola, ako ne i sve, i ukratko ispričati po čemu su tako posebni.

Palača Halper u Mesničkoj ulici

U kratkom smo periodu skupili 30-ak takvih građevina, čije fotografije između ostaloga možete pogledati i na portalu licegrada.media. U svakodnevnim pohodima na kadrove zagrebačkog života i ulica, skupljat ćemo i nove fotografije i teme za ovaj serijal.

Cilj ovog serijala?

Iako smo rekli da je cilj skupiti što više tih simbola, ako ne i sve, onaj “VEĆI” cilj je još bitniji: našim fotografijama želimo ove arhitektonske simbole učiniti vječnima.

Kuća Feller na Tomislavcu

Trajanje?

Nema roka trajanja, idemo skupiti sve!

Već sutra započinjemo s prvim objavama, koje ćete moći pronaći na sljedećem linku.

Slične objave