Nova radionica u sklopu ciklusa radionica “Veliki izumi za male ljude”

Nastavlja se ciklus radionica “Veliki izumi za male ljude” u sklopu Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Radionica “Halo, halo…” održat će se u subotu 16. lipnja 2018. u vremenu od 10 do 11.00 sati. Voditelj radionice je Silvio Mumelaš.

Možete li zamisliti život bez telefona, mobitela ili e-maila? Život u kojem ne možete javiti prijatelju ili prijateljici da ćete zakasniti na dogovor 15-ak minuta, mami ili tati da nećete stići na ručak, život u kojem s prijateljem/icom, poznanikom/icom ili rođakom/injom koji/a živi na većoj udaljenosti možete komunicirati isključivo putem pisma poslanog poštom ili po “osobnom kuriru”? Upravo je tako život izgledao prije izuma telegrafa – prvog aparata za komuniciranje na većoj udaljenosti.

Kroz povijest i sadašnjost komuniciranja na daljinu provest će vas glumac Silvio Mumelaš, a imat ćete priliku i okušati se u ispisivanju poruka Morseovim kodom te sudjelovati u eksperimentu prenošenja zvuka žicom.

Program je namijenjen djeci u dobi od 6 do 10 godina. Obavezno je sudjelovanje punoljetne osobe u pratnji djeteta.

Program je uključen u cijenu ulaznice za stalni postav (20 kuna) i dodatno se ne naplaćuje. Za sudjelovanje u programu potrebno je prijaviti se putem elektroničke pošte kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hrili na broj: 01/ 4881-643 najkasnije do petka 15. lipnja 2018. u 16 sati.