Nastavak ciklusa radionica “Veliki izumi za male ljude” u Tehničkom muzeju

U Tehničkom muzeju Nikola Tesla nastavlja se ciklus radionica “Veliki izumi za male ljude”.

Radionica “Pazi, Auto” održat će se u subotu, 19. svibnja 2018. godine u vremenu od 10 do 11.30 sati, a voditelj radionice je Silvio Mumelaš.

Možete li zamisliti život bez omiljenog vozila na četiri kotača? Teško, zar ne? Ipak, prošlo je tek nešto više od stoljeća otkako se grof Marko Bombelles prvi provozao tada još prašnjavim i neasfaltiranim ulicama Zagreba. Ubrzo je automobil postao ne samo najpopularnije sredstvo za savladavanje udaljenosti, već i statusni simbol.

Ove subote možete se “provozati” bogatom zbirkom automobila Tehničkog muzeja Nikola Tesla. Saznat ćete kakvi su se automobili vozili u prošlosti, ali i kakvi će se najvjerojatnije voziti u budućnosti, koliko su bili brzi i na koji su se način pokretali prvi automobili, što se sve krije ispod automobilske “haube” te zašto danas ne možemo zamisliti život bez automobila.

Program je namijenjen djeci u dobi od 6 do 10 godina. Obavezno je sudjelovanje punoljetne osobe u pratnji djeteta. Program je uključen u cijenu ulaznice za stalni postav (20 kuna) i dodatno se ne naplaćuje. Za sudjelovanje u programu potrebno je prijaviti se putem elektroničke pošte kosjenka.laszlo.klemar@tmnt.hr ili na broj: 01/ 4881-643 najkasnije do petka 18.5.2018. u 16 sati.