Debitantski solo uradak pjevača Mihaela Kvorke, pjevača benda The A!, je pjesma koja odiše ljetnim ugođajem, a video spotom je dočarao kako izgleda ljetno poslijepodne u Zagrebu.

Pjesma “Ljeto za nas” je Mihaelov prvi studijski singl s kojim je odlučio započeti svoj glazbeni put kao solo izvođač. Podsjetimo, Mihael Kvorka je zagrebački pjevač, multiinstrumentalist i kantautor koji se široj javnosti predstavio kao frontmen benda  The A! s kojim je objavio sedam singlova i dvostruki dvojezični album „Stereo“ . Pjesme “Nikad”, „Divan sunčan dan“ i „Jedan dobar razlog“  su najpoznatiji uratci benda koji su zastupljeni u domaćem radijskom eteru. Mihael je do sada uz The A! surađivao kao klavijaturist pratećeg benda Tram 11-a, a ljubav prema eksperimentiranju s elektroničkom glazbom pokazao je gostujući na projektu Noon Filipa Motovunskog. 

“Nakon 7 godina rada s bendom došlo je vrijeme i za moj prvi samostalni uradak, a ljeto je jednostavno vrijeme kada se osjećam iznimno inspiriran tako da je pjesma jednostavno sjela. Budući da je i nastala početkom ljeta malo kasnimo s izdavanjem, no nadamo se da će svejedno naći svoje mjesto na radijima i među ljubiteljima ovakve glazbe” – otkriva Mihael.

Glazbu i aranžman je Mihael sam napisao te je uz to odsvirao i klavijature, a u studiju su mu se pridružili Davor Domitrović na električnoj gitari, Boris Novak na bas gitari te Robert Domitrović koji je, osim što je snimio bubnjeve, i napisao tekst te odradio cjelokupnu produkciju pjesme.

Za spot su zaslužni Anita Nadj i Mladen Popović, a kako Mihael provodi ljetne dane u Zagrebu pogledajte ovdje:

Da je glazba način života, a ne samo posao, Mihael je pokazao i u vrijeme karantene kada je, uz pomoć kolega glazbenika, snimao razne obrade te ih objavljivao na Youtube-u jer, kako i sam kaže, voli to što radi te su našli način da surađuju. Jedna od obrada iz niza je bila pjesma “Waiting on the world to change” američkog pjevača i gitariste John Mayera na kojoj su ugostili i pjevačicu Helenu Hunčagu, a Mihael i ostatak benda su je izveli na svoj način.

– Google oglasi –