LG_1

Brend LG_1 je zajednički naziv za fotografske projekte koji su nastali prema određenoj tematici koja je vezana uz grad Zagreb.

U nastavku možete pronaći popis projekata. Klikom na fotografiju, možete pogledati sve fotografije koje su snimljene u sklopu zadanog projekta. Svi oni projekti koji imaju oznaku “Aktivno”, i dalje su aktivni te se u sklopu njih mogu očekivati nove fotografije.

Aktivni projekti

Urbani kolorit projekt je koji pruža nešto drugačiji prikaz fotografija platforme Lice Grada. Više o projektu saznajte klikom ovdje.

Puls jednog grada projekt je zagrebačkog portala Lice Grada koji vam donosi život sa zagrebačkih ulica. Više o projektu saznajte na licegrada.hr/pulsjednoggrada.

Kulturna dobra obuhvaća projekt o nepokretnim kulturnim dobrima grada Zagreba. Više o samom projektu pročitajte na licegrada.hr/kulturnadobra.

Najstariji dio grada Zagreba, Gornji grad, često nam je inspiracija za nove fotografije.

Završeni projekti

Proljeće 2020. godine u Zagrebu. Pogledajte kako izgleda život u gradu Zagrebu za vrijeme proljeća 2020. godine koje je obilježila pandemija Koronavirusa i potres od 5.5 stupnjeva koji je pogodio grad Zagreb krajem ožujka.

Sedma.foto je projekt u sklopu sedme sezone platforme Lice Grada. Jedan od zadataka tog projekta je i isticanje najzanimljivijih i najatraktivnijih fotografija u tekućoj sezoni koja traje od 1. rujna 2019. do 30. lipnja 2020. godine. Više o projektu saznajte na licegrada.hr/sedma-foto.

Boje su u nama, kaže popularni hit grupe Film. Takvom se filozofijom vodi i Lice Grada od prvog dana od kad su naše zagrebačke fotografije krenule osvajati prostranstva interneta. Svakodnevno pokazujemo boje zagrebačkih ulica, zgrada, parkova i perivoja, a sada vam pokazujemo kako izgleda Zagreb iza boje.

Pogledajte fotografije svih spojeva Donjeg i Gornjeg grada – od ulica poput Mesničke, Radićeve i Tomićeve, do Kapucinskih stuba, Stuba Bartola Felbingera i ostalih.

Ilustrativne fotografije tematski vezane uz obilježavanje Dana grada Zagreba (31. svibnja).

Park Zrinjevac se nalazi na 122 metara nadmorske visine (121,98), prema čemu je određena ukupna nadmorska visina grada Zagreba.

Ljeto u Zagrebu 2019. godine. Pogledajte preko 2.500 fotografija raznih događanja koje smo zabilježili za vrijeme ljetnih mjeseci u gradu Zagrebu 2019. godine.

Pogledajte brojne fotografije adventskih događanja za vrijeme održavanja manifestacije Advent u Zagrebu 2019. godine.