LG_1 projekti

Brend LG_1 je zajednički naziv za fotografske projekte koji su nastali prema određenoj tematici koja je vezana uz grad Zagreb. 

 

U nastavku možete pronaći popis projekata. Klikom na fotografiju, možete pogledati sve fotografije koje su snimljene u sklopu zadanog projekta. Svi oni projekti koji imaju oznaku “Aktivno”, i dalje su aktivni te se u sklopu njih mogu očekivati nove fotografije.

Aktivni projekti

Projekt 268

Projekt 268 vam donosi kolaž od 268 fotografija koje najbolje dočaravaju šarm grada Zagreba. Zašto 268? Zato što broj 268 neodoljivo podsjeća na ZGB, zbog čega je bio na čekanju dok ne smislimo nešto zanimljivo za taj nazivnik. Više o projektu 268 pročitajte na licegrada.hr/268

Sedma.foto

Sedma.foto je projekt u sklopu sedme sezone platforme Lice Grada. Jedan od zadataka tog projekta je i isticanje najzanimljivijih i najatraktivnijih fotografija u tekućoj sezoni koja traje od 1. rujna 2019. do 30. lipnja 2020. godine. 

 

Više o projektu Sedma.foto možete pročitati na licegrada.hr/sedma-foto

Puls jednog grada

“Puls jednog grada” projekt je zagrebačkog portala Lice Grada koji vam donosi život sa zagrebačkih ulica. 

 

Više o samom projektu možete pročitati na licegrada.hr/puls-jednog-grada.

Kulturna dobra

Kulturna dobra obuhvaća projekt o nepokretnim kulturnim dobrima grada Zagreba. 

 

Više o projektu možete pročitati na licegrada.hr/kulturna-dobra.

Gornji grad

Najstariji dio grada Zagreba, Gornji grad, često nam je inspiracija za nove fotografije. 

 

Više o samom projektu možete pročitati na licegrada.hr/gornji-grad.

Završeni projekti

Zagreb iza boje

Boje su u nama, kaže popularni hit grupe Film. Takvom se filozofijom vodi i Lice Grada od prvog dana od kad su naše zagrebačke fotografije krenule osvajati prostranstva interneta. Svakodnevno pokazujemo boje zagrebačkih ulica, zgrada, parkova i perivoja, a sada vam pokazujemo kako izgleda Zagreb iza boje.

Spojevi Donjeg i Gornjeg grada

Pogledajte fotografije svih spojeva Donjeg i Gornjeg grada – od ulica poput Mesničke, Radićeve i Tomićeve, do Kapucinskih stuba, Stuba Bartola Felbingera i ostalih.

31.5

Ilustrativne fotografije tematski vezane uz obilježavanje Dana grada Zagreba (31. svibnja).

InstaZagreb

U vremenu društvenih mreža i pametnih telefona s odličnim kamerama, sve je više fotografija koje u roku od nekoliko sekundi mogu obići cijeli svijet. 

 

Pogledajte neke od najatraktivnijih Instagram lokacija u Zagrebu.

122

Park Zrinjevac se nalazi na 122 metara nadmorske visine (121,98), prema čemu je određena ukupna nadmorska visina grada Zagreba.

Ljeto u Zagrebu 2019

Pogledajte preko 2.500 fotografija raznih događanja koje smo zabilježili za vrijeme ljetnih mjeseci u gradu Zagrebu.