Klasična glazba obilježit će i ovaj tjedan na Kul adventu, a sljedeći koji nastupa, nakon divne izvedbe Kvarteta Flauta 4 Syrinx 17. prosinca u čarobnoj glazbenoj kugli, bit će Karlovački klavirski trio koji će koncert održati u srijedu, 19. prosinca s početkom u 18.30 sati.

U istom tonu nastavlja se program i u četvrtak, 20. prosinca kada će nastupiti Hrvatski gudački kvartet. Ovi vrsni mladi umjetnici članovi su eminentnih orkestara i ansambala te dobitnici brojnih nagrada i priznanja u domovini i inozemstvu. Dosad su ostvarili veliki broj koncerata diljem Hrvatske i na brojnim festivalima, među kojima je najznačajniji bio u Hrvatskom glazbenom zavodu, na festivalu MAG u Splitu te u Klovićevim dvorima s pijanistom Aljošom Jurinićem. Dobitnici su nagrade tribine „Darko Lukić“ Hrvatskog društva glazbenih umjetnika.

U petak, 21. prosinca, svi koji su propustili imaju zadnju priliku da poslušaju Lea & Three Colours Of Jazz band koji će publiku zabaviti uz dobre stare “zauvijek zelene” hrvatske i starogradske pjesme te prigodne božićne skladbe.

Nedjelja na Kul adventu rezervirana je za Ansambl za ranu glazbu Minstrel. Riječ je o vokalno-instrumentalnim ansamblu koji se bavi izvođenjem srednjovjekovne i renesansne glazbe i nastupa u renesansnim kostimima, a izvodi i renesansne plesove. Ime Minstrel u prijevodu označava svirača, pjevača i zabavljača na srednjovjekovnom engleskom dvoru, a odabrali su ga upravo iz želje da publici na takav način približite najljepše skladbe rane glazbe.

Program

18.12.2018.
18:30 Jazz & Christmas Music

19.12.2018.
18:30 Karlovački klavirski trio

20.12.2018.
18:30 Hrvatski gudački kvartet

21.12.2018.
18:30 Lea & Three Colours Of Jazz