Koncertni Spektakl u Maksimiru: Pianotron – The Floating Concert

Za 225. obljetnicu Maksimira Zvjezdan Ružić izvodi svoj projekt Pianotron na plutajućoj pozornici!

Jedan od najpoznatijih simbola Grada Zagreba, Park Maksimir, slavi 225 godina postojanja uz spektakularni umjetnički program kakav u Hrvatskoj još nismo imali prilike vidjeti u suorganizaciji Javne ustanove – Maksimir i agencije Pedicab.

Trodnevna manifestacija bit će okrunjena koncertnim spektaklom Pianotron – the Floating Concert Zvjezdana Ružića, peterostrukog dobitnika nagrade Porin. Koncert će se održati 14. rujna u 19:30h sati na Drugom jezeru, koje ovom prilikom postaje najljepša prirodna pozornica ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj, nego i puno šire. Inovativnost koja se očituje od osnutka Parka kao prvog perivoja otvorenog tipa promovirat će i Ružić izvedbom svog programa na dosad neviđenoj kombinaciji instrumenata, koncertnom klaviru i Mellotronu, čije romantične melodije nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Posebnost ovog događanja, a s ciljem promocije i očuvanja prirodne ljepote Parka, prepoznao je Grad Zagreb na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem kao glavnim pokroviteljem, Jutarnji list kao medijski pokrovitelj te drugi partneri: Turistička zajednica Grada Zagreba, ZET, Yamaha, Hrvatska poštanska banka, Argeta, Ledo, HiPP, Sportska škola Sporti, Hendrick’s, Pivovara Medvedgrad, te Adria Media.

Svi programi su besplatni za posjetitelje, a u slučaju lošeg vremena, koncert se odgađa za nedjelju, 15. rujna.

Tekst: Koncertni Spektakl u Maksimiru: Pianotron – The Floating Concert

Istražite Lice Grada: