Za 225. obljetnicu Maksimira Zvjezdan Ružić izvodi svoj projekt Pianotron na plutajućoj pozornici!

Jedan od najpoznatijih simbola Grada Zagreba, Park Maksimir, slavi 225 godina postojanja uz spektakularni umjetnički program kakav u Hrvatskoj još nismo imali prilike vidjeti u suorganizaciji Javne ustanove – Maksimir i agencije Pedicab.

Trodnevna manifestacija bit će okrunjena koncertnim spektaklom Pianotron – the Floating Concert Zvjezdana Ružića, peterostrukog dobitnika nagrade Porin. Koncert će se održati 14. rujna u 19:30h sati na Drugom jezeru, koje ovom prilikom postaje najljepša prirodna pozornica ne samo u Zagrebu i Hrvatskoj, nego i puno šire. Inovativnost koja se očituje od osnutka Parka kao prvog perivoja otvorenog tipa promovirat će i Ružić izvedbom svog programa na dosad neviđenoj kombinaciji instrumenata, koncertnom klaviru i Mellotronu, čije romantične melodije nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Posebnost ovog događanja, a s ciljem promocije i očuvanja prirodne ljepote Parka, prepoznao je Grad Zagreb na čelu s gradonačelnikom Milanom Bandićem kao glavnim pokroviteljem, Jutarnji list kao medijski pokrovitelj te drugi partneri: Turistička zajednica Grada Zagreba, ZET, Yamaha, Hrvatska poštanska banka, Argeta, Ledo, HiPP, Sportska škola Sporti, Hendrick’s, Pivovara Medvedgrad, te Adria Media.

Svi programi su besplatni za posjetitelje, a u slučaju lošeg vremena, koncert se odgađa za nedjelju, 15. rujna.

Tekst: Koncertni Spektakl u Maksimiru: Pianotron – The Floating Concert

Istražite Lice Grada: