Iz središta grada na Tomislavovu trgu u Zagrebu gdje je proteklih dana održavan 3. open air festival Zagreb Classic, koncertna događanja sele se preko Save u Novi Zagreb, gdje ovog četvrtka, 12. srpnja, počinju programi Ljetne pozornice Bundek!

Programi ove godine vraćaju se na pozornicu na pontonu,koja je prošle godine bila izvan funkcije, a novost je orkestralna rupa u sklopu pozornice, koja će ove, kao i u nadolazećim godinama omogućiti izvedbe brojnih glazbeno-scenskih djela, od opere, preko operete do mjuzikla.

Jedanaest biranih koncerata poziv su svima na glazbeno osvježenje uz jezero i uživanje u odličnim koncertima, a ovogodišnji program ovoga četvrtka, 12. srpnja u 20:00 sati otvaraju već dobro poznati gosti, najbolji jazz talenti okupljeni u Svjetskome jazz orkestru Međunarodne glazbene mladeži. Već šestu godinu ti mladi glazbenici između osamnaest i dvadeset i šest godina okupljaju se te kroz tjedan dana pripremaju program za nastupe na europskoj turneji. Na Ljetnu pozornicu Bundek stižu pod vodstvom uglednoga američkog jazz trombonista, skladatelja i aranžera kostarikanskoga podrijetla Luisa Bonille.

A nakon sjajnih mladih jazz talenata, još iste večeri, dočekat će vas i opereta Vesela udovica Franza Lehara u izvedbi ansambla Opere b.b. iz Zagreba.

Ova “operetna miljenica” u režiji Branke Cvitković i Dinka Bogdanića te pod dirigentskim vodstvom maestra Darijana Ivezića, prošlogodišnji je veliki “hit” programa Ljetne pozornice Bundek, pa nema sumnje da će i ove godine brojna publika uživati u njenoj izvedbi.

Izvedba počinje u 21:30 sati, a ulaz je kao i na sve nadolazeće programe Ljetne pozornice Bundek – slobodan!

Tekst: Divan.hr