Kazalište Mala scena poziva na audiciju za novu predstavu

Kao i mnoga mjesta ovoga svijeta, tako i Vrlingrad ima svoju legendu. Legendu o Šumeku. Čudaku Šumeku. Navodno se Šumek nekada zvao Veljko i bio je skroz normalan tip. Ljudi vole hrabrije od sebe nazivati čudnima, a drugačije od sebe – neobičnima.

Što mu se dogodilo i zašto je pobjegao daleko od grada saznajte u novoj ekološkoj i edukativnoj predstavi Male scene i Kotar teatra, nastaloj prema jednoj od najljepših hrvatskih slikovnica autorice Ivane Francišković Olrom.

Novi naslov „Čudak Šumek“ namijenjen je djeci (3+), čiju režiju potpisuje dugogodišnja suradnica Male scene Morana Dolenc. U predstavi igraju Marija Kolb i Matija Kezele, dok će se audicija za trećeg (muškog) glumca održati u ponedjeljak (26. ožujka 2018.) u kazalištu Mala scena, s početkom u 16 sati.

Audiciji mogu pristupiti profesinalni glumci (završen minimalno preddiplomski studij) spremni na istraživački rad iz područja lutkarstva i fizičkog kazališta. Za audiciju je potrebno pripremiti etidu na temu priče o Čudaku Šumeku (niže), u trajanju do najviše pet minuta. Prijavu i životopis potrebno je poslati mailom na info@mala-scena.hr, najkasnije do 24. ožujka u 12 sati.

Pokusi će se izvoditi 27. i 28. ožujka te od 2. svibnja do 22. lipnja 2018. Praizvedba će se u Delnicama održati 23. lipnja u sklopu Kotar FEST!-a 7, dok će se zagrebačka premijera održati 6. rujna u Maloj sceni.