Jučer

O Zagrebu jučer
učimo danas
da ga pamtimo sutra.

Naslov Jučer donosi pregled cijele zagrebačke povijesti – od vremena dok je zagrebačko područje bilo prekriveno morskom površinom, sve do današnjeg vremena. Sadržaj u sklopu naslova Jučer temelji se na dva projekta platforme Lice Grada – na blogu Stari Zagreb (starizagreb.licegrada.hr) i na projektu Kulturna dobra (licegrada.hr/kulturna-dobra).

Blog Stari Zagreb

Na blogu Stari Zagreb možete pronaći brojne članke na temu zagrebačke prošlosti – od vremena kad je užim centrom grada prolazila rijeka Sava, preko priča o Kaptolu i Gradecu do nešto novije zagrebačke povijesti. Članci su formirani kronološki.

Blog Stari Zagreb možete pratiti na starizagreb.licegrada.hr

Projekt Stare Razglednice Zagreba

Razglednice i vizualni prikazi Zagreba iz 19. i 20. stoljeća. Riječ je o kadrovima koje nitko od naše generacije nije uživo vidio, nego sam preko vizuala koji se predstavljaju ovim projektom

Više o projektu možete pročitati na licegrada.hr/starerazglednicezagreba

Projekt Kulturna dobra

Projekt Kulturna dobra obuhvaća fotografiranje i pisanje članaka o zaštićenim pojedinačnim kulturnim dobrima grada Zagreba. Cilj projekta je očuvanje kulturne baštine grada Zagreba, kao i prenošenje zanimljivih priča i crtica o brojnim kućama, zgradama i palačama kraj kojih gotovo svakodnevno prolazimo.

Više o projektu možete pročitati na licegrada.hr/kulturna-dobra

Popis ostalih kategorija koje spadaju pod Zagreb JUČER možete pronaći na licegrada.hr/povijest-zagreba

O ostalim naslovima Jučer – Danas – Sutra možete pročitati na licegrada.hr/jucer-danas-sutra.