Park Krešimirac djelo je krajobraznog arhitekta Ćirila Jeglića iz 1938. godine, te se smatra izuzetno vrijednim ostvarenjem parkovne arhitekture i prvi primjer oblikovanja gradskog parka po načelima suvremene struke krajobrazne arhitekture u Hrvatskoj.

Što se tiče ostalog “inventara” parka, fontana i bazen Kozmički ciklus vode djelo su Josipa Seissela, nastali 1935. godine.

Park, popularnog naziva Krešimirac, i fontana Kozmički ciklus vode obnovljeni su 2016. godine. Obnova se odvijala pod nadzorom Zavoda za zaštitu spomenika kulture budući da su oba spomenuta autorska djela pod zaštitom. Nakon završetka obnove, Zagreb je dobio još jedan mali zeleni raj gdje građani mogu uživati u zelenilu i šumu vode.

Ovaj mali park na Trgu kralja Petra Krešimira IV je pravi mali raj koji zaslužuje punu pozornost svih Zagrepčana i Zagrepčanki.

Sviđaju vam se fotografije portala Lice Grada? Pogledajte našu bazu zagrebačkih fotografija smještenu na portalu licegrada.media gdje možete pronaći više od 55.000 raznih kadrova sa zagrebačkih ulica!

Istražite Lice Grada: