Izložba u sklopu kampanje pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije

U klubu Botaničar (Trg Marka Marulića 6) otvorit će se grupna izložba “Boranka u Botaničaru” u sklopu najveće volonterske kampanje pošumljavanja opožarenih područja Dalmacije nazvane “Boranka”.

Otvorenje će se održati u četvrtak, 15. studenog 2018. godine s početkom u 19 sati, a možete ju pogledati do 25. studenog 2018. godine.

Od stabala izgorenih borova proizvedene su bojice – pastele u pogonu Karbona s otoka Korčule koje su korištene prilikom stvaranja novih likovnih djela.

Izložba je dobrotvorno-prodajnog karaktera, a cilj je prodajom umjetničkih radova povećavati broj živih sadnica na opožarenim područjima. Simbolički, iz spaljenog drveta preslikanog na papiru nastat će novi život. Boranka u Botaničaru jedina je likovna izložba koja vraća život iz pepela.

Izložba će objediniti 30 radova kroz koje će svaki pojedini autor prikazati svoju interpretaciju šume, kao i života koji u njoj obitava kako bi potpomogli kampanji Boranka u njenom cilju, a to je pošumiti opožarena područja Dalmacije.

Na izložbi će biti zastupljeno ukupno 15 autora:
Marija Čingel, Tea Pranjić, Ana Guberina, Milo Sakač, Goranka Politeo, Morana Jugović, Martina Majcen, Lora Elezović, Iva Ćurić, Tomislav Tomić, Danijel Srdarev, Cella Anita Celić, Ida Ister, Klasja Habjan i Filip Pomykalo.