Tehnički muzej Nikola Tesla poziva vas na otvorenje izložbe “S Elanom do zvijezda” koja će se otvoriti u utorak, 09. listopada 2018. godine s početkom u 18 sati.

Izložba će se otvoriti u dvorani na katu Hale A Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

O izložbi

Organizatori: Tehnički muzej Slovenije i Теhnički muzej Nikola Tesla
Autor izložbe: Vladimir Vilman, kustos Tehničkog muzeja Slovenije
Mjesto održavanja: Tehnički muzej Nikola Tesla, dvorana na katu Hale A, Savska cesta 18, Zagreb
Vrijeme održavanja: 09.10.2018. – 31. 01. 2019.
Radno vrijeme: utorak-petak 9 do 17 sati, subota-nedjelja 9 do 13 sati, ponedjeljkom i praznikom zatvoreno

Izložba daje prikaz povijesti, tehnološkog razvoja i inovacija te proizvoda jedne od najuspješnijih slovenskih tvrtki. Elan je započeo s radom 1945. godine kao radionica pa tvornica za proizvodnju skija koja se razvila u veliku tvrtku za proizvodnju širokog spektra proizvoda, osobito onih koji imaju veze sa sportom i tjelovježbom. Iako su temelj Elanove proizvodnje skije i oprema za gimnastiku, reketi za badminton bili su prvi koji su postigli veliki uspjeh na međunarodnom tržištu. Elan je, između ostalog, izrađivao opremu za dječja igrališta te vatrogasnu opremu i uređaje za zaštitu na radu.

Temelj Elanova uspjeha bile su stalne tehničke i tehnološke inovacije inženjera, konstruktora i programera. Elan je između 1970. i 1980. projektirao i izgradio niz novih strojeva i uređaja koji se prethodno nisu upotrebljavali u proizvodnji nigdje drugdje u svijetu. Izložba predstavlja raznovrsnost Elanove proizvodnje kao i proizvode kojima je postigao ugled i tržišni uspjeh u svijetu. Mnogi sportaši doveli su Elanove skije do zvjezdanog statusa, na njima su skijali Ingemar Stenmark, Bojan Križaj te u počecima svoje karijere, naši nenadmašni Janica i Ivica Kostelić.

Više o izložbi možete pročitati na stranicama muzeja.

Istražite Lice Grada: