Izložba i live performans Danijela Žeželja u Galeriji Događanja

U sklopu obilježavanja 40 godina rada Galerije Događanja otvara se izložba istaknutog strip crtača, ilustratora i slikara Danijela Žeželja. Izložba SRCE ujedno će biti i promocija grafičke novele koja u jednoj knjizi okuplja tri priče a uskoro izlazi iz tiska u izdanju umjetničke radionice Petikat.

Otvorenje izložbe održati će se 15. listopada 2021. s početkom u 20 sati a u sklopu otvorenja Danijel Žeželj izvesti će performans „Live painting“ gdje će slikanje uživo pratiti glazbenici Alen Sinkauz  (bass, elektronika), Neno Sinkauz (gitara, elektronika) i Marco Quarantotto (bubnjevi).

Radovi nastali tijekom performansa postaju dio izložbe, uz strip album koji se sastoji se od tri priče El Sud i  Ljubav, već ranije objavljivane, te priče Srce koju će publika moći vidjeti po prvi puta. 

Danijel Žeželj objavljuje stripove i ilustracije u Evropi, Africi, Aziji, Australiji, Sjevernoj, Srednjoj i Južnoj Americi. Radi s izdavačima DC Comics, Marvel, Dark Horse, Heavy Metal, The New York Times, Harper’s Magazine, Dargaud, Glénat, Grifo Edizioni, itd. Autor je dvadeset pet strip albuma i sedam animiranih filmova. Suosnivač je umjetničke radionice Petikat.

Izložba se može pogledati u Galeriji Događanja, Centar Knap, Ivanićgradske 41a, radnim danima od 10 do 21 sat te subotom od 10 do 14 sati.

Izložba i live performans Danijela Žeželja u Galeriji Događanja

„SRCE“

15. – 30. listopada 2021.

Otvorenje izložbe i performans 15. 10. 2021. u 20 sati

Tekst: Press

Slične objave