Ispred zgrade Muzeja za umjetnost i obrt održava se izložba “Arhitektura u dunavskoj regiji” povodom Svjetskog dana secesije. Izložba je otvorena 10. lipnja a možete ju pogledati do 17. lipnja 2018. godine.

Riječ je o projektu Art Nouveau koji traje od 2017. do 2019. godine a u kojem sudjeluje 10 partnerskih organizacija, među kojima je i zagrebački Muzej za umjetnost i obrt. Izložba je podijeljena u tri cjeline: Otto Wagner i njegovi učenici, Odon Lechner i njegovi sljedbenici i Manifestacije secesije, a postavlja se u čitavoj dunavskoj regiji, točnije u 7 država iz kojih se koordiniraju napori kako bi se zaštitila, revitalizirala i promovirala secesijska graditeljska baština.

U tom je kontektstu organizirana i ova izložba kojom se stavlja naglasak na secesijsku arhitekturu upravo u dunavskoj regiji.

Sviđaju vam se fotografije portala Lice Grada? Pogledajte našu bazu zagrebačkih fotografija smještenu na portalu licegrada.media gdje možete pronaći više od 50.000 raznih kadrova sa zagrebačkih ulica!

Istražite Lice Grada: