Hvaljena predstava “U Agoniji”, u adaptaciji i režiji Ane Đorđević, nakon gostovanja u Rijeci 07. svibnja na 25. Međunarodnom festivalu malih scena, bit će izvedena u Teatru EXIT 09. svibnja u 20h. Predstava je nastala u produkciji beogradske nezavisne agencije Beo art 2015.

“U novoj inscenaciji Krležine drame, ispunjenoj drugačijom poetikom i neobičnim redateljskim rukopisom, (…) detronizirani Lenbach već je izvršio samoubojstvo, a Laura, još umrljana muževljevom krvlju, pokušava s advokatom Križovcem, čovjekom kojeg zaista i do kraja voli, nekako izaći iz te životne noćne more. Bitno za predstavu je da redateljica Ana Đorđević taj komad nije vidjela kao “epsku priču jedne ljubavi”, nego kao dramu “‘u zoru suvremenog doba kakvo danas znamo”. (…)

Današnja podređenost ljudi kapitalu i neiskrenim odnosima u javnom i privatnom životu samo su najekstremniji odraz onoga što se začelo upravo tada, i to je bio motivacijski okidač za ovu izvedbu.“

(Bojan Munjin, Seks, laži i dva hica, www.portalnovosti.com)

Izvedba predstave “U Agoniji” na rasporedu je 09. svibnja 2018. godine s početkom u 20 sati u Teatru EXIT, a ulaznice možete pronaći u sutavu ulaznice.hr i na blagajni Teatra EXIT.

Istražite Lice Grada: