Hrvatski povijesni muzej u sklopu akcije Muzeji u muzeju: Pogledajte raspored radionica

Hrvatski povijesni muzej se s radošću pridružuje akciji Tehničkog muzeja NT Muzeji u muzeju, tijekom koje će Vam iz bogate ponude Hismus radionica predstaviti četiri najomiljenije!

Evo što vas sve očekuje:

1. Heraldika (23.06., 10-14 h) – u utorak ćete imati priliku upoznati se s heraldikom, njenim pravilima i primjenom te izraditi vlastiti obiteljski grb!

2. Moje rodoslovno stablo (24.06., 10-14 h) – u srijedu ćete se upoznati s genealogijom i izraditi svoje obiteljsko stablo!
*prije dolaska na radionicu bilo bi dobro da se bolje upoznate s imenima, prezimenima, zanimanjima, fotografijama… svojih predaka – porazgovarajte s roditeljima (ili ih povedite sa sobom:) i zapišite što ste saznali, jer će vam ti podaci dobro doći na radionici!

3. Odjeća minulih vremena (25.06., 10-14 h) – u četvrtak ćete saznati kako su se odijevali ljudi u prošlosti te kojih pravila mode i lijepoga ponašanja su se strogo držali i zašto, a izradit ćete i vlastiti cilindar i/ili lepezu!

4. Odlikovanja – za čast i slavu (26.06., 10-14 h) – u petak ćete naučiti što je i čime se bavi faleristika, te ćete izraditi vlastita odlikovanja!

Sve navedene radionice namijenjene su širokom krugu posjetitelja/polaznika i u potpunosti besplatne! Sve što vam treba je dobro raspoloženje i dolazak u odabrane dane u Tehnički muzej Nikola Tesla!

Više o programu događanja manifestacije Muzeji u muzeju saznajte klikom ovdje.

Slične objave