Jean-Michel Bernard nagrađivani je francuski pijanist i skladatelj. Ove godine, 20. studenog, nastupit će u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u sklopu programa Hollywood Film Music u produkciji RTL Musica i Dreamaker Productions. U vokalnoj pratnji Nine Kraljić i Kimiko Ono, izvest će najpoznatije i najbolje glazbene teme iz filmova kao što su Forrest Gump, Schindlerova lista, Jurski park, Nemoguća misija, E.T. i mnogi drugi, ali i brojene skladbe iz suradnje s Rayom Charlesom i Lalom Schifrinom.

Počeo je svirati klavir već u dobi od dvije godine, a nakon diplome na pariškom Ecole Normale de Musique afirmirao je svoju karijeru u jazzu nastupajući i surađujući s poznatim umjetnicima kao što su Eddie Davis ili Ray Charles, koji je za Jean-Michela Bernarda rekao da je genij.

Karijera skladatelja počela mu je u animiranim filmovima, iz čega su slijedile suradnje s glazbenim legendama, oskarovcima Enniom Morriconeom i Lalom Schifrinom. Često radi s redateljima i dobitnicima Oscara, kao što su Michel Gondry (The Science of Sleep, Be Kind Rewind…) i Martin Scorsese (Hugo). Kao jedan od najboljih i najcjenjenijih pijanista uopće, nastupa širom svijeta, a vrhunskim je koncertom zatvorio i prošlogodišnje izdanje International Sound & Film Music Festivala u Puli.

Sadržaj donosi: