U rujnu Žar ptica postaje Liliput, a Bijenička 97 mjesto na kojem će se nakon doživljenog brodoloma probuditi najpoznatiji engleski mornar GULLIVER, iz legendarnog dječjeg romana Jonathana Swifta Gulliverova putovanja.

Predstavu režiraju Saša Božić i Ksenija Zec prema dramaturškom predlošku Nikoline Bogdanović. Premijera je 28. rujna 2018.

Početkom prosinca Žar ptica ulazi u predbožićno vrijeme premijerom mjuzikla DIVAN BOŽIĆ, koji će prema tekstu Vesne Ravenšćak Lozić i na glazbu Bojana Jambrošića režirati Robert Bošković. Premijera je na rasporedu 02. prosinca 2018.

U veljači se seli u Berlin, u priču TONČEK I TOČKICA Ericha Kästnera, jednog od najcjenjenijih njemačkih pisaca za djecu. Dramaturg je Dubravko Mihanović, redateljica Anja Maksić Japundžić. Premijera je zakazana za ožujak 2019.

Prva predstava je sutra!

Prva predstava u rujnu tradicionalno je posvećena prvoškolcima u sklopu akcije “Dobrodošli dragi prvoškolci u Vaše kazalište Žar ptica”.

Ovaj put, na dobrodošlicu s besplatnom predstavom Indijanska priča, pozvani ste neposredno prije početka nove školske godine u nedjelju 2. rujna u 11 sati. Novim školarcima kao i onim starijim svoje znanje i životnu mudrost prenijet će poglavica Iagoo, koji će svima njima kao i mladim članovima svoga plemena, ispričati drevne indijanske legende o godišnjim dobima, ljubavi, poštenju i pravednosti.

Besplatne ulaznice se preuzimaju na blagajni kazališta 1 sat prije početka predstave. Rezervacije nisu moguće.

Osmjehom do zdravlja 06. do 12. rujna 2018.

Žar ptica ide u posjet malim bolesnicima! Tradicionalna humanitarna akcija Gradskog kazališta Žar ptica OSMIJEHOM DO ZDRAVLJA, ove se godine po 18. put održava od 6. – 12. rujna.

U četvrtak 6. rujna u 10 sati, prvo će se posjetiti mali bolesnici na KBC Rebro na Odjelu pedijatrije, gdje će glumac Marko Hergešić družeći se s djecom izvesti predstavu Pustolovine Baruna Münchhausena, dok će na Institutu za tumore Vesna Ravenšćak Lozić i Berislav Tomičić izvesti predstavu Ti i ja mali medo.

Detaljni raspored predstava možete pronaći na stranicama GK Žar ptica.