Fotografije

Kada je u srpnju 2013. godine Lice Grada prvi put ugledalo svjetlo dana i zauzelo svoj mali dio na internetskim prostranstvima, ideja i filozofija su bili usmjereni prema fotografijama grada Zagreba.

Ništa se nije promjenilo do danas. Dapače, u ovih nekoliko godina, Lice Grada se pretvorilo u pravu platformu koju čine dva portala, a od kojih jedan sadrži i veliku bazu zagrebačkih fotografija. Portal licegrada.hr je zagrebački portal koji donosi dnevnu dozu Zagreba, portal licegrada.media je medijski dio platforme koji sadrži bazu od nekoliko desetaka tisuća različitih zagrebačkih fotografija (sustav Zbirka_LG).

Još od samih početaka platforme Lice Grada razvijala se ideja o izgradnji velike baze zagrebačkih fotografija koja bi okupljala različite ilustracije zagrebačkih vizura, događanja u gradu Zagrebu i života sa zagrebačkih ulica.

Danas imamo točno to! Bazu fotografija, koja nosi ime Zbirka_LG, a koja okuplja desetke tisuća različitih zagrebačkih fotografija te kontinuirano raste. Svakodnevno smo na zagrebačkim ulicama gdje prikupljamo nove fotografije različite tematike, prenosimo šarm zagrebačkog duha na vaše pametne telefone, tablete i laptope, te našim fotografijama želimo zamrznuti vrijeme i pričati zagrebačke priče na naš jedinstven način.

Što trebate znati?

Sustav Zbirka_LG, kako zovemo našu bazu zagrebačkih fotografija, smještena je na trećem portalu platforme Lice Grada – licegrada.media.

Na istom portalu možete i pretraživati desetak tisuća naših fotografija kao i vidjeti zadnjih 48 fotogalerija koje su dodane u sustav Zbirka_LG.