Zadnja izmjena: srijeda, 23. svibnja 2018. godine.

Dobro jutro drage naše čitateljice i čitatelji! U nastavku vam donosimo najvažnije informacije vezane uz današnji dan.

Vremenska prognoza

Umjereno do pretežno oblačno povremeno s kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom, češćim od sredine dana i navečer. Vjetar većinom slab. Najviša temperatura zraka oko 24 °C.

Preporuke dana 

Park prirode Medvednica jedan je od 19 parkova prirode i nacionalnih parkova Hrvatske. Hrvatska je zemlja izuzetno bogata prirodnim i kulturnim vrijednostima i odlikuje se izuzetnom bioraznolikošću. Tu veliku vrijednost i potencijal uvidjelo je i Ministarstvo zaštite okoliša i energetike te je 2014. godine osmislilo brend Parkovi Hrvatske.

Ove godine Tjedan Parkova Hrvatske obilježava se od 18. do 27. svibnja. Organizatori su za posjetitelje pripremili posebnu mogućnost da posjete sve tri turističke atrakcije u Parku (Rudnik Zrinski, špilju Veternicu i Medvedgrad) po promotivnoj cijeni od samo 20,00 kn.

Više

Hrvatsko-turska udruga prijateljstva i Institut Yunus Emre u Zagrebu pozivaju vas na svečano otvorenje sedmog po redu Tjedna turskog filma u srijedu, 23. svibnja 2017. godine u 19:00 sati, Kino Europa (Varšavska 3, Zagreb).

Tjedan turskog filma trajat će do 27. svibnja i tijekom pet dana zagrebačka će publika imati priliku uživati u 10 dugometražnih filmova.

Više

Pomalo uspavana Ilica, nagrđena napuštenim dvorištima i uličnim prostorima, od 18. do 25. svibnja opet će disati punim plućima i dvorištima. Projekt Ilica: Q’Art otvara svoja vrata i prozore i poziva sve građane, no i posjetitelje našeg grada, na mnoštvo glazbenih, književnih, plesnih, filmskih, umjetničkih i ostalih programa.

Organizatori događanja su Aleksandar Battista Ilić, konceptualni umjetnik i dekan ALU i Ivana Nikolić Popović, umjetnica s poduzetničkom vibrom. Suorganizatorstvo potpisuju Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija, Akademija likovnih umjetnosti (ALU), Grad Zagreb uz pokroviteljstvo Ministarstva državne imovine i Ministarstva kulture, Sveučilišta u Zagrebu i Turističke zajednice grada Zagreba. 

Više

Festival jednakih mogućnosti, tradicionalna međunarodna manifestacija urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom s drugim glazbeno-scenskim i likovnim umjetnicima, očekuje nas od 22. svibnja do 24. svibnja 2018. godine na Trgu bana Josipa Jelačića.

Svojom originalnom formom i programskom koncepcijom Festival već šesnaest godina obogaćuje kulturnu i turističku ponudu grada te pozitivno utječe na razvoj društvene svijesti o invaliditetu. Na trodnevnom uličnom festivalu nastupa više od 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom.

Više

Povodom obilježavanja Svjetskog dana kornjača, zagrebački ZOO Vrt pripremio je edukativni kutak u sklopu kojeg ćete moći saznati više informacija o kopnenim i vodenim kornjačama te se upoznati s čančarama i crvenouhim kornjačama. 

Program će se održati danas, 23. svibnja 2018. godine u trajanju od 13 do 16 sati.

Više

U srijedu, 23. svibnja 2018. godine u 19:30 sati, Kulturni centar Dubrava ugostit će Kazalište Planet Art i njihovu ekipu, Marka Torjanca, Slavka Juraga i Luku Dragića s predstavom “Velika zvjerka” (Roger Rueff) u režiji Slavice Knežević.

Tri poslovna čovjeka raznih životnih dobi dolaze na veliku poslovnu konvenciju na kojoj bi mogli zauvijek financijski osigurati sebe, svoje obitelji i djelatnike tvrtke. Što je biznis, koja su njegova pravila, u čemu je tajna uspjeha…? Velika Zvjerka pokušava naći odgovore na ta pitanja baveći se ljudskom egzistencijom potpuno izvan uobičajenih obrazaca razmišljanja o biznisu.

Više

Foto dana