DOBRO JUTRO Sredina tjedna sunčana i topla, iskoristite dan!

Dobro jutro dragi naši čitatelji, pred nama je jedna prekrasna srijeda! U nastavku pogledajte jedan mali uvod u današnji dan.

Vremenska prognoza

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 °C.

Servisne informacije

JAVNI PRIJEVOZ I STANJE U PROMETU Na većini cesta promet je pojačan, osobito na prometnicama koje vode prema gradskom središtu. Tramvajski promet redovit je na svim linijama, a odstupanja od reda vožnje moguća su na autobusnim linijama 226 (Kaptol – Remete – Svetice)230 (Dubrava- Granešinski Novaki) i 234 (Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište).

POKRETNI URED U SESVETSKOM KRALJEVCU I DUPCU U pokretnom uredu Zagrebačkog holdinga mogu se ugovoriti sve usluge iz portfelja Društva, podnijeti zahtjevi za promjenama postojećih, zaprimiti sve vrste predstavki, dobiti informacije ili izvršiti uplate bez naknade platnog prometa.

Ured je od 9 do 11 sati u Sesvetskom Kraljevcu (Dugoselska cesta 35), a od 12 do 14 sati na okretištu tramvaja u Dupcu.

Pogledajte lokacije pokretnog ureda kroz mjesec travanj.

JAVNE TRIBINE O ODVAJANJU OTPADA U Mjesnim odborima „Cvjetno naselje“ i „Staro Trnje“ predstavnici Holdinga održat će danas od 17.30 tribinu o odvajanju otpada. U 20 sati tribina će se održati u Mjesnim odborima „Vrbik“ i „Marin Držić“. 

Raspored održavanja javnih tribina po mjesnim odborima možete pronaći na sljedećoj poveznici: raspored.

REKONSTRUKCIJE: POSEBNE PROMETNE REGULACIJE Do 14. travnja do 7 sati, za promet je zatvoren odvojak Čulinečka k.br. 232 A, a zbog izgradnje vodoopskrbnog cijevovoda, zatvorena je i ulica Križnog puta na dijelu od Klekovačke do Dankovečke. Obilazni pravac je: ulica Križnog puta-Grižanska-Dubrava-Dankovečka i obratno.

Čulinečka, podvožnjak

Pregled ostalih informacija o aktualnim radovima na zagrebačkim prometnicama.

IZMJENE U JAVNOM PRIJEVOZU Privremeno izmješteno stajalište Zagorska na trasi linije 109
Zbog radova na uređenju pročelja stambenog objekta na Selskoj cesti, na trasi autobusne linije 109 (Črnomerec – Dugave), do 3. svibnja, autobusno stajalište Zagorska izmješteno je 50 metara sjevernije od uobičajene lokacije.

Privremeno izmješteno stajalište u Gustava Krkleca na trasi linije 115
Zbog izgradnje plinovoda na trasi autobusne linije 115 (Ljubljanica – Špansko – Jankomir), do 3. svibnja, autobusno stajalište Gustava Krkleca izmješteno je 30 metara sjevernije od uobičajene lokacije.

Zbirni pregled ostalih aktualnih izmjena u javnom prijevozu.

Na današnji dan

Na današnji dan, 1871. godine, rođen je pionir hrvatskog automobilizma Ferdinand Budicki. Podsjećamo vas da ćete više o Budickom moći čitati na našem portalu nešto kasnije u rubrici Na današnji dan.

Preporuka dana

Društvo zagrebačke Klasične gimnazije, Muzička akademija, Sveučilište u Zagrebu i Klasična gimnazija predstavljaju “Jazz u Klasičnoj”. Koncert Jazz ansambla Muzičke akademije u Zagrebu održat će se pod vodstvom Saše Nestorovića, a starta večeras u 19.10 sati. Više o događaju pročitajte u našoj najavi na sljedećem linku.

Foto dana

Današnja fotografija dana nam dolazi s prvog dana otvorenja sajma automobila Zagreb Auto Show 2018. Podsjećamo vas da na našem portalu možete pogledati veliku fotogaleriju prvog dana.