DOBRO JUTRO Pred nama je prekrasni proljetni petak!

Nakon oblačnog dana s povremenom kišom, petak je osvanuo prekrasan! U nastavku pročitajte naš pregled današnjeg dana.

Vremenska prognoza

Pretežno sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka od 16 do 18 °C.

Servisne informacije

JAVNI PRIJEVOZ I STANJE U PROMETU Tramvajski promet redovit je na svim linijama. Odstupanja od reda vožnje moguća su u autobusnom prometu.
Još danas, posljednjeg dana proljetnih školskih praznika, u primjeni je prilagođeni raspored vožnje u tramvajskom i autobusnom prijevozu.

Zbog radova na plinskoj mreži u zoni križanja Zagrebačke avenije i Petrovaradinske ulice zatvoren je južni trak Zagrebačke avenije i jednim dijelom trak za skretanje u Petrovaradinsku.

Do subote sporije dijelom Ilice i Škorpikove

Zbog sanacije slivnika i kolnika, koja će trajati do poslijepodnevnih sati subote, zauzet je sjeverni kolnički trak Ilice u smjeru zapada, između k. br. 267 i k. br. 277.  U istom periodu se ne može voziti i dijelom kolnika Ulice Velimira Škorpika.

Na trasi autobusne linije 227 (Svetice – Gornji Bukovac – Jazbina – Bliznec) u smjeru Blizneca uspostavljeno je novo autobusno stajalište i to na Markuševečkoj cesti, u zoni kućnog broja 18.

Zagrebačka uspinjača, zbog redovnog godišnjeg servisa, ne prometuje do ponedjeljka 16. travnja. Za dolazak na Gornji grad preporučujemo korištenje autobusnih linija 150 (Tuškanac garaža – Gornji grad – Trg bana Josipa Jelačića) i 105 (Kaptol – Britanski trg)

Odvoz papira

Papir prikupljen u zasebnim, plavim spremnicima odvozi se danas do večernjih sati iz dijelova gradskih četvrti:

Novi Zagreb – zapad (Sveta Klara, Kajzerica, Blato, Remetinec, Lučko), 
Peščenica – Žitnjak (Kozari Putevi, Kozari Bok),
Trnje (Kanal, Trnje, Sigečica, Martinovka, Miramare), 
Podsused – Vrapče (Gornje Vrapče, Perjavica – Borčec, Vrapče – centar),
Gornja Dubrava (Granešina, Oporovec).

Pregledajte raspored odvoza papira iz pojedinih ulica – ovdje.

Glomazni otpad odvozi se s područja Trnja sve do 8. travnja.

Preporuka dana

Posjetite otvorenje izložbe “Ceste koje Carstvo znače II – Rimskim cestama Srednje Dalmacije” u Arheološkom muzeju u Zagrebu.

Fotografija dana

Današnja fotografija dana nam dolazi s gornjogradskog parka Grič.