DOBRO JUTRO Pred nama je oblačni dan s povremenom kišom + preporuke dana

Dobro jutro dragi naši čitatelji! Danas je utorak, 17. travnja 2018. godini, u nastavku pogledajte mali uvod u današnji dan.

Vremenska prognoza

Promjenljivo oblačno, povremeno s kišom, češćom u prvom dijelu dana. Prema večeri djelomično razvedravanje. Zapuhat će umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka od 18 do 20 °C.

Servisne informacije

JAVNI PRIJEVOZ I STANJE U PROMETU U tijeku je normalizacija tramvajskog prometa prema Dupcu nakon prometne nesreće drugih sudionika u prometu. U autobusnom prometu moguća su odstupanja od reda vožnje na linijama 212 (Dubec – Sesvete) i 224 (Dubec – Novoselec)Pojačan je promet na prometnicama koje vode prema gradskom središtu.

JAVNE TRIBINE O ODVAJANJU OTPADA U mjesnim odborima Peščenica (Prostor MO, Ulica Petra Petrovića Njegoša 10) te Dugave i Hrelić (Prostor MO, Ulica sv. Mateja 93 ) predstavnici Holdinga održat će u 17.30 sati tribinu o odvajanju otpada. U 20 sati tribinu će održati u mjesnom odboru Veliko Polje (Prostor MO, Velikopoljska ulica 9g).

REKONSTRUKCIJA PARKIRALIŠNIH MJESTA U SIGETU Zbog rekonstrukcije parkirališnih mjesta do završetka radova, parkirališta uz ulicu Siget kod kućnih brojeva 6 i 7 nije moguće koristiti. 

POKRETNI URED U SV. KLARI I KAJZERICI U pokretnom uredu Zagrebačkog holdinga mogu se ugovoriti sve usluge iz portfelja Društva, podnijeti zahtjevi za promjenama postojećih, zaprimiti sve vrste predstavki, dobiti informacije ili izvršiti uplate bez naknade platnog prometa.

Ured će od 15 do 17 sati biti u Sv.Klari (Mrkšina 40 a, parkiralište kod crkve), a od 18 do 20 sati u Kajzerici (križanje Cimermanove i Dolinarove).

ODVOZ GLOMAZNOG OTPADA Korisnici usluga Čistoće iz gradskih četvrti: Trešnjevka jug, Trešnjevka sjever, Stenjevec i Podsused – Vrapče, do 14. svibnja, mogu predati Zahtjeve za odvoz glomaznog otpada. Podsjetimo, obrazac Zahtjeva za odvoz glomaznog otpada korisnicima je dostavljen uz račun Zagrebačkog holdinga. Zahtjev možete preuzeti i na internetskoj adresi Čistoće

ODVOZ PAPIRA Papir prikupljen u zasebnim, plavim spremnicima odvozi se danas do večernjih sati iz dijelova gradskih četvrti: 
Peščenica – Žitnjak (Ivanja Reka, Resnik, Borongaj – Lugovi, Vukomerec, Kozari Putevi), 
Novi Zagreb – zapad ( Hrvatski Leskovac, Botinec, Lučko, Ježdovec,  Botinec, Sveta Klara),
Trešnjevka jug (Horvati – Srednjaci, Knežija, Vrbani),
Brezovica ( Horvati, Kupinečki Kraljevec – centar, Dragonožec, Havidići)
Maksimir (Bukovac). 

IZMJENE U JAVNOM PRIJEVOZU Zbog radova na uređenju pročelja stambenog objekta na Selskoj cesti, na trasi autobusne linije 109 (Črnomerec – Dugave), do 3. svibnja, autobusno stajalište Zagorska izmješteno je 50 metara sjevernije od uobičajene lokacije.

REKONSTRUKCIJE: POSEBNE PROMETNE REGULACIJE Zbog rekonstrukcije objekta u Palmotićevoj ulici 11/Jurišićevoj 22, do četvrtka, 16. kolovoza na Palmotićevoj ulici zauzimat će se istočni prometni trak, a promet će se odvijati po preostalom dijelu kolnika (po dva prometna traka). Za vrijeme trajanja radova autobusno stajalište bit će izmješteno južno od raskrižja sa Amruševom ulicom, a promet će se odvijati, prema privremeno postavljenoj regulaciji

Križanje Jurišićeve i Palmotićeve

Radi izgradnje nogostupa, koja će trajati do 18. travnja, u Hrašćanskoj ulici zauzet je dio kolnika između k. br. 7 i k. br. 42. Prometuje se po preostalom slobodnom dijelu kolnika.

Preporuke dana

Zagrebački atletski savez vas poziva na službenu promociju medalje ovogodišnjeg 27. Zagrebačkog maratona koji će se održati 14. listopada 2018. godine.

Prezentacija medalje će se održati u utorak, 17. travnja 2018. godine, u 11 sati na Trgu bana Josipa Jelačića ispred samog spomenika banu.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika vas poziva na izložbu “Čuvari putovanja” autorice Natalie Borčić, koja će se u Galeriji Karas otvoriti 17. travnja 2018. godine s početkom u 19 sati.

Talijanski institut za kulturu u Zagrebu i Arheološki muzej u Zagrebu, pod pokroviteljstvom veleposlanstva Talijanske Republike u Republici Hrvatskoj, pozivaju vas na predstavljanje knjige “Burnum Project – Istraživanja arheološke misije bolonjskog Sveučilišta u Hrvatskoj (2005.-2018.)”. Osim predstavljanja knjige, održat će se i otvorenje izložbe “Pompeji Intra-Extra”.

Događaj će se održati u Velikoj dvorani Arheološkog muzeja u Zagreb u utorak, 17. travnja 2018. godine, s početkom u 17.30 sati.

Foto dana

Današnja fotografija nam dolazi s prve ovogodišnje smjene straže Počasne satnije Kravat pukovnije.