DOBRO JUTRO Pred nama je oblačna nedjelja s mogućim pljuskovima…

Dobro jutro dragi naši čitatelji, donosimo vam mali uvod u današnji dan, 15. travnja 2018. godine.

Vremenska prognoza

Umjereno do pretežno oblačno, a povremeno može pasti malo kiše ili poneki pljusak, češće u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 20 do 22 °C.

Servisne informacije

JAVNI PRIJEVOZ I STANJE U PROMETU Tramvajski i autobusni promet redovit je na svim linijama. U primjeni je nedjeljni red vožnje.

IZMJENE U JAVNOM PRIJEVOZU Zbog izgradnje priključka plina u Petrovoj ulici ispred kućnog broja 105, od 8 do 20 sati, autobusi linije 228 (Svetice – Rebro – Svetice) prometovat će izmijenjenom trasom od Rebra prema Sveticama. Autobusi će voziti uobičajenom trasom do raskrižja Lašćinske i Petrove ulice – Pokornoga  – Rendićeva – Crnčićeva – Bukovačka cesta i dalje do terminala Svetice. Autobusi će prema Rebru voziti redovnom trasom. Stajališta Petrova 116 i Bukovačka 23 neće biti u funkciji.

Skraćeno će od Mihaljevca do Blizneca, zbog radova koji uvjetuju zatvaranje Markuševečke ceste, od 8 do 18 sati prometovati i autobusi linije 233 (Mihaljevac – Markuševec) dok će autobusi linije 319 (Velika Gorica – Lukavec), od 8 do 24 sata, prometovat djelomično izmjenjenom trasom zbog radova na kružnom toku u Gradićima.

Zbirni pregled ostalih aktualnih izmjena u javnom prijevozu.

REKONSTRUKCIJE: POSEBNE PROMETNE REGULACIJE Radi izgradnje nogostupa, koja će trajati do 18. travnja, u Hrašćanskoj ulici zauzet je dio kolnika između k. br. 7 i k. br. 42. Prometuje se po preostalom slobodnom dijelu kolnika. Pregled ostalih informacija o aktualnim radovima na zagrebačkim prometnicama.

Preporuke dana

Podsjećamo vas da je danas zadnji dan spektakularnog sajma automobila Zagreb Auto Show 2018. Ukoliko to još niste učinili, zaputite se na Zagrebački velesajam gdje možete pronaći brojne novitete automobilske industrije.

Zagreb Auto Show najposjećeniji je i najatraktivniji sajam Zagrebačkog velesajma. Nacionalna dragocjenost i međunarodno priznati događaj od posebnog društvenog i medijskog značenja.

Udruga Prava šapa, u nedjelju 15. travnja 2018. godine, slavi svoj treći rođendan. Proslava je organizirana u Cat Caffeu u Kušlanovoj ulici na broju 6.

Prava šapa je udruga osnovana u travnju 2015., a neformalno djeluje od 2011. godine. Cilj udruge Prava šapa su konkretne akcije spašavanja mačića i pitomih odraslih mačaka koje se smještaju u privremeni smještaj, osigurava im se veterinarska skrb te im se nastoji pronaći dobar dom.

Foto dana

Današnja fotografija nam dolazi s jučerašnjeg okupljanja malih ljepotana u godinama na glavnom zagrebačkom trgu.