DOBRO JUTRO Osvanula nam je prekrasna subota, želimo vam ugodan dan!

Dobro jutro! Subota nam je osvanula sunčana, a u nastavku pročitajte hoće li tako biti i ostatak dana i što vas sve danas čeka.

Vremenska prognoza

Pretežno sunčano povremeno s umjerenom naoblakom. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka od 16 do 18 °C .

Servisne informacije

OPSKRBA VODOM Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu bez vode su potrošači u ulicama Sušačka, Klanski put, Matuljski put i Jelenjski put u Vukomercu. Opskrba pitkom vodom osigurava se autocisternama. Bez vode su i potrošači u Škabrnjskoj ulici u Dubravi.

JAVNI PRIJEVOZ I STANJE U PROMETU Tramvajski i autobusni promet redovit je na svim linijama. Primjenjuje se subotnji red vožnje. 

PRIVREMENE PROMETNE REGULACIJE Do ponedjeljka je onemogućeno skretanje iz Aleje Bologne (smjer istok) u Ulicu Velimira Škorpika kao i ulaz na Aleju Bologne (smjer istok) iz Ulice Velimira Škorpika. Obilazni pravac je: Aleja Bologne – Podsusedska aleja – Susedgradski Vidikovec – Aleja Bologne (smjer istok) – Ulica Velimira Škorpika.

U istom periodu radi se i u Vinogradskoj ulici, na dijelu od Ilice do Hercegovačke ulice. Sav promet preusmjerava se ulicama Nad lipom i Podolje.

Za promet je do ponedjeljka zatvorena i Ulica Marijana Čavića na dijelu od Slavonske avenije do ulice Ferenščica VII. Promet se preusmjerava Servisnom cestom i Ulicom grada Gospića. 

Harambašićeva ulica, na dijelu od Štoosove do ulice kralja Zvonimira, do nedjelje 8. travnja do 18 sati također je zatvorena za promet koji se preusmjerava Zvonimirovom, Kušlanovom, Štoosovom i obratno.

Zbog radova na plinskoj mreži u zoni križanja Zagrebačke avenije i Petrovaradinske ulice zatvoren je južni trak Zagrebačke avenije i jednim dijelom trak za skretanje u Petrovaradinsku.

Suženim kolnikom prometuje se danas Ilicom uz raskrižje s ulicom Oranice

IZMJENE U JAVNOM PRIJEVOZU Zbog radova i zabrane prometa Vinogradskom cestom od Ilice do raskrižja s Hercegovačkom ulicom, autobusi linija 139 (Reljkovićeva – Jelenovac), 141 (Reljkovićeva – Vinogradi) i 148 (Reljkovićeva – Hercegovačka – Bosanska) do jutarnjih sati ponedjeljka, 9. travnja prometuju izmijenjenom trasom: Reljkovićeva – Ilica – Nad lipom – Podolje – Vinogradska te dalje redovitom trasom. U povratku autobusi voze redovitom trasom do Vinogradske ceste potom prolaze kroz ulice Podolje, Nad lipom, licu, Vodovodnu, Ulicu grada Mainza do Reljkovićeve. 

Izmještaj stajališta BIjenička ispred kućnog broja 13A
Autobusno stajalište Bijenička u smjeru Kaptola, na trasi autobusnih linija 106 (Kaptol – Mirogoj – Krematorij), 204 (Kvaternikov trg – Horvatovac – Voćarska – Kvaternikov trg), 238 (Kaptol – Kozjak) i 226 (Kaptol – Remete – Svetice), bit će izmješteno ispred kućnog broja 13A od 12 sati do ranih jutarnjih sati ponedjeljka 9. travnja. Razlog izmještanja su radova na Bijeničkoj cesti kod kružnog toka sa Grškovićevom ulicom.  

Na današnji dan

Na današnji dan, 1898. godine, se rodio Ante Topić Mimara, hrvatski povjesničar i sakupljač umjetnina po kojem je nazvan muzej na Rooseveltovom trgu. Također, davne 1914. godine, na današnji dan, grad Zagreb je dobio svoju prvu službenu vozačicu automobila – Almu pl. Balley.

Danas ćemo tijekom dana pisati o ove dvije obljetnice u sklopu naše rubrike Na današnji dan, stoga nemojte zaboraviti navratiti!

Muzej Mimara na Rooseveltovom trgu

Preporuka dana

Danas Jura Stublić i FIlm održavaju veliki koncert u Tvornici kulture.

Fotografija dana

Današnja fotografija dana nam pokazuje kip boga Merkura koji se nalazi na pročelju Hotela Dubrovnik. Prije nego što je postavljen na hotel, nalazio se na kući trgovca Pavla Hatza koja se nalazila na mjestu današnjeg hotela.