DOBRO JUTRO Dobrodošli u novi radni tjedan! Donosimo mali uvod u dan

Pratite naš fotografski portal | licegrada.media

Dobro jutro, dobrodošli u novi tjedan! Donosimo vam nekoliko informacija vezano uz današnji dan, ponedjeljak, 16. travnja 2018. godine.

Vremenska prognoza

Promjenljivo oblačno uz sunčana razdoblja. Povremeno će biti kiše ili pokojeg pljuska, uglavnom poslijepodne kad je moguća i grmljavina. Vjetar većinom slab. Najviša dnevna temperatura zraka od 20 do 22 °C.

Servisne informacije

OPSKRBA VODOM Zbog radova na vodoopskrbnom sustavu, od 9 do 15 sati, bez vode će biti potrošači u Meraškoj ulici u Trnavi. Za vrijeme radova opskrba pitkom vodom bit će osigurana autocisternom. 

JAVNI PRIJEVOZ I STANJE U PROMETU  Tramvajski promet redovit je na svim linijama. U autobusnom prometu moguća su odstupanja od reda vožnje na autobusnim linijama – 212 (Dubec – Sesvete), 215 (Kvaternikov trg – Trnava), 226 (Kaptol – Remete).

POKRETNI URED NA MIHALJEVCU I BUKOVCU U pokretnom uredu Zagrebačkog holdinga mogu se ugovoriti sve usluge iz portfelja Društva, podnijeti zahtjevi za promjenama postojećih, zaprimiti sve vrste predstavki, dobiti informacije ili izvršiti uplate bez naknade platnog prometa.

Ured je od 9 do 11 sati na Mihaljevcu kod okretišta tramvaja, a od 12 do 14 sati u Bukovcu (Mogilska 50, MO Bukovac).

JAVNE TRIBINE O ODVAJANJU OTPADA U mjesnom odboru Ivanja Reka (Prostor MO, Marofska ulica 1a) predstavnici Holdinga održat će u 17.30 sati tribinu o odvajanju otpada. U 20 sati tribinu će održati u mjesnim odborima Folnegovićevo naselje (Prostor MO, Ulica Joze Laurenčića 8b) i Kozari bok (Prostor MO, Kozari bok, IX. odvojak 11).

REKONSTRUKCIJA PARKIRALIŠNIH MJESTA U SIGETU Zbog rekonstrukcije parkirališnih mjesta, od danas pa do završetka radova parkirališta uz ulicu Siget kod kućnih brojeva 6. i 7. neće biti dostupna za korištenje. 

ODVOZ GLOMAZNOG OTPADA Korisnici usluga Čistoće iz gradskih četvrti: Trešnjevka jug, Trešnjevka sjever, Stenjevec i Podsused – Vrapče, do 14. svibnja, mogu predati Zahtjeve za odvoz glomaznog otpada. Podsjetimo, obrazac Zahtjeva za odvoz glomaznog otpada korisnicima je dostavljen uz račun Zagrebačkog holdinga. Zahtjev možete preuzeti i na internetskoj adresi Čistoće

ODVOZ PAPIRA Papir prikupljen u zasebnim, plavim spremnicima odvozi se danas do večernjih sati iz dijelova gradskih četvrti: Donja Dubrava (Donja Dubrava, ‘Ivan Mažuranić’, ’30 svibnja 1990.’, Novi Retkovec, Trnava, Čulinec, Stari Retkovec), Gornja Dubrava (Poljanice, Dubrava – središte), Sesvete (Kobiljak, Kraljevečki Novaki, Sesvetska Sela, Sesvetski Kraljevec, Sesvetska Sopnica).

IZMJENE U JAVNOM PRIJEVOZU Zbog radova na uređenju pročelja stambenog objekta na Selskoj cesti, na trasi autobusne linije 109 (Črnomerec – Dugave), do 3. svibnja, autobusno stajalište Zagorska izmješteno je 50 metara sjevernije od uobičajene lokacije.

REKONSTRUKCIJE: POSEBNE PROMETNE REGULACIJE Zbog rekonstrukcije objekta u Palmotićevoj ulici 11, Jurišićevoj 22, od danas do četvrtka 16. kolovoza na Palmotićevoj ulici zauzimat će se istočni prometni trak, a promet će se odvijati po preostalom dijelu kolnika (po dva prometna traka). Za vrijeme trajanja radova autobusno stajalište bit će izmješteno južno od raskrižja sa Amruševom ulicom, a promet će se odvijati, prema privremeno postavljenoj regulaciji.

Križanje Jurišićeve i Palmotićeve

Radi izgradnje nogostupa, koja će trajati do 18. travnja, u Hrašćanskoj ulici zauzet je dio kolnika između k. br. 7 i k. br. 42. Prometuje se po preostalom slobodnom dijelu kolnika.

Preporuke dana

Tehnički muzej Nikola Tesla vas poziva na 16. Festival znanosti koji će se održati u periodu od 16. do 21. travnja 2018. godine.

Danas, 16. travnja 2018. godine, u 19 sati, u maloj dvorani Kulturnog centra, Dubrava 51 a, Narodno sveučilište Dubrava organizira besplatnu pričaonicu i kratku kreativnu radionicu za djecu pod nazivom Zelena crkva.

Djeca će slušati razgovor o ukrasnom bilju, a potom će se zabavljati u grupnom radu s bojankama britanske autorice Millie Marotta. Voditeljica radionice je Dubravka Rovičanac.

Muzej Mimara vas poziva na otvorenje izložbe “Skriveno – InfraRedArt” autorice Nade Žiljak koje će se održati u sklopu humanitarne akcije u povodu Svjetskog dana glasa.

Otvorenje će se održati danas, 16. travnja 2018. godine u 19 sati, a možete ju pogledati do 22. travnja 2018. godine.

Foto dana

Prošlu smo subotu produžili do Medvednice s planom da napravimo nekoliko panorama grada Zagreba, a ovo je jedna od fotografija s kojom smo se vratili natrag u grad.

Comments

comments