Zašto je Lice Grada = Dnevna doza Zagreba?

Na portalu Lice Grada možete vidjeti samo jedan dio produkcijske strukture platforme Lice Grada, koja prvo dijeli na dva portala (ovaj portal, te licegrada.media), dvije podstranice: starizagreb.licegrada.hr i dnevnik.licegrada.hr, a zatim na rubrike, projekte i ostale elemente koji čine – Lice Grada. Portal Lice Grada se vodi sloganom – Dnevna doza Zagreba.

Tu smo da vam pokažemo zašto je Lice Grada = Dnevna doza Zagreba.

Još jedna podjela

Svakodnevni rad na portalu Lice Grada uključuje tri segmenta – Sadržaj, Informacije i Fotografije. Kako bi olakšali uvid u tu podjelu, spremili smo malu mapu koja će pojednostaviti pregled.

Sadržaj

Sadržaj se dijeli na različite rubrike koje svakodnevno donose zanimljiv sadržaj vezan uz grad Zagreb, a cijeli popis rubrika možete pronaći na licegrada.hr/rubrike.

U sklopu Sadržaja, nalazi se i rubrika Događanja gdje možete pronaći čitav popis različitih najava za zbivanja koja se održavaju u gradu Zagrebu. Redovito pratimo rad brojnih muzeja, kazališta i svih ostalih organizacija koje djeluju na području grada Zagreba.

Više o samoj filozofiji kreiranja sadržaja, koja nosi naziv Jučer – Danas – Sutra, pročitajte na licegrada.hr/jds.

Također, u sklopu kreiranja sadržaja na portalu Lice Grada, pomažu nam i brojni projekti koji obuhvaćaju sva tri portala platforme Lice Grada. Popis projekata možete pronaći na licegrada.hr/projekti.

Također, bitan čimbenik u kreiranju sadržaja su i dvije podstranice portala Lice Grada. Prvo imamo Stari Zagreb – podstranicu koja je mjesto gdje možete čitati članke o povijesti grada Zagreba, te podstranica Dnevnik koja funkcionira kao blog, ili prikaz “behind the scenes” platforme Lice Grada.

Jedan od projekata platforme Lice Grada

Informacije

U sklopu stavke Informacije nalazi se tzv. Centar za građane koji donosi korisne informacije o snalaženju u gradu Zagrebu. Centar za građane se nalazi na stranici licegrada.hr/centar-za-gradjane, gdje možete pronaći podjelu ove stavke.

U sklopu Informacija nalazi se i “Enciklopedija: Zagreb” gdje se nalaze sve korisne i zanimljive informacije o gradu Zagrebu, kao i već spomenute stavke poput Projekata. “Enciklopedija: Zagreb” je smještena na stranici licegrada.hr/enciklopedija-zagreb.

Fotografije

I za kraj dolazimo do razloga zašto uopće postoji platforma Lice Grada – Fotografija. Kako su fotografije najzaslužnije u kreiranju brenda Lice Grada? Odgovor možete pronaći u članku “Lice iza cijele priče i nadolazeći rođendani platforme Lice Grada” napisanom u svibnju 2019. godine u povodu nadolazećih rođendana platforme.

Kliknite za uvećanje

Jedan od dva portala platforme je i licegrada.media – dom nekoliko desetaka tisuća različitih zagrebačkih fotografija. Na portalu možete pretraživati bazu fotografija kao i pogledati koje su zadnje fotografije dodane u sustav Zbirka_LG (naziv naše baze zagrebačkih fotografija).

To je kratki sažetak i obrazloženje zašto Lice Grada nosi slogan “Vaša dnevna doza Zagreba”.

Zaključak

Lice Grada svakodnevno donosi zanimljive priče i crtice o zagrebačkoj povijesti, najave različitih događanja u gradu, svakodnevne korisne informacije za naše sugrađane i bazu fotografija koja sadrži najljepše zagrebačke fotografije.

Zato je Lice Grada = Dnevna doza Zagreba.

Istražite Lice Grada na stranici licegrada.hr/istrazi