Art Park vas poziva danas, od 17 sati, na ispijanje Buzdovana, druženje, igranje kviza i učenje novih činjenica, a sve to uz glazbu DJ Kuna, u najfora parku u centru grada.

O Buzdovanu

Buzdovan je prvi i trenutačno jedini hrvatski craft cider nastao 2016. u Lapšini, malom selu na sjeveru Hrvatske. Osnivači brenda su prepoznali neiskorišteni potencijal međimurske jabuke i odlučili oživjeti zaboravljenu tradiciju proizvodnje jabučnice.

Cider Buzdovan nastaje od 100% domaćih, ručnog branih i posebno selektiranih jabuka. Kontroliranom preradom, fermentacijom i extra njegom svaka boca pruža maksimalnu kvalitetu okusa. Pri izradi Buzdovana ne koriste se umjetni dodaci jer želja osnivača je da proizvod bude što bliži izvornom obliku nekadašnje jabučnice.

Priča?

Centralni motiv povijesne priče iz 16. st. o vitezu i barunu Nikoli Malakociju je buzdovan. Bačen njegovom rukom iz Gradiščaka pao je u pola sata udaljenu Lapšinu, naselje u kojem danas rastu voćnjaci jabuka posebne kakvoće iz kojih se stvara cider.

Jednog dana vitez Nikola Malakoci izašao je kao pobjednik turnira na dvoru grofa Jurja IV. Zrinskog. Prvu nagradu mu je predala najljepša uzvanica turnira, mlada Izabela Petroci. Da bi lakše zadobio Izabelinu ruku, grof Zrinski darovao je Nikoli dvorac Gradišćak i toliko zemlje uokolo dokle će Nikola baciti svoj buzdovan. Nikola je snažno zamahnuo i buzdovan je pao u Lapšinu…, tako kaže legenda o buzdovanu, jedna od najstarijih o povijesti Međimurja.

Art Park Zagreb voli craft i voli Hrvatsku i zato će vam danas, 15. lipnja od 17 sati nadalje, pružiti priliku da se dobro zabavite uz degustacije i friendly cijene Buzdovana.

U program zabave uključit će se još ljudi koji jako dobro kuže iće & piće. To je ekipa iz Taste of Croatia odnosno Morana Zibar koja će sastaviti funny facts kviz te Lada Radin koja će ga za vas voditi.

Kviz počinje u 18:30, a prijave za sudjelovanje vrše se na licu mjesta, u petak, u Art parku.

Fine plesne uhu ugodne note birat će Dj Kuna.