Sutra nas očekuje bogat program povodom Dana bez automobila, koji će se održati u samom središtu Zagreba.

Na taj dan, 22. rujna, kojim se zaključuje Europski tjedan mobilnosti, središte Zagreba zatvara se za promet motoriziranim vozilima, građani će moći doživjeti što bi smanjenje prometa značilo za kvalitetu njihova života.

Proširenje pješačke zone donosi uštedu energije, smanjenje emisije ugljikova dioksida, povećanje gospodarskih aktivnosti te razvoj kulture i umjetnosti.

Zato Gradski ured za strategijsko planiranje i razvoj Grada za subotu priprema pilot projekt proširenja pješačke zone u središtu Zagreba.

Atraktivnim će sadržajima biti obogaćena sjeverna strana Zrinjevca koja je dio planiranog pješačkog pravca od Masarykove do Amruševe ulice. Program će trajati od 8,00 do 20,00 sati.

Murale će na kolniku oslikavati Slaven Kosanović Lunar, poznati hrvatski umjetnik grafita.

Posjetitelje očekuju i koncerti klasične glazbe. U 11 sati nastupaju gitaristi Luka Lovreković i Ivan Šimatović, u 14 violončelisti Martin Kutnar i Janko Franković, a u 17 sati počinje klavirski koncert Danijela i Ljubomira Gašparovića.

Podsjetimo, u subotu je za promet motoriziranih vozila od 8,00 do 22,00 sata zatvoreno središte grada omeđeno Gundulićevom, Mesničkom, Gornjim gradom, Jurišićevom, Palmotićevom, Boškovićevom i Hebrangovom ulicom.

U slučaju kiše, program se odgađa.

– Google oglasi –