Čudesan Advent u Maloj sceni: Glazba je ono kako osjećaji zvuče

U posljednje dvije godine mnogo se toga promijenilo. Udaljili smo se, pokušali postati bližima, ali osjećaj koji odzvanja u zraku jest uglavnom – strah. Kolika su djeca provela mjesece udaljena od svojih prijatelja? Roditelji, odrasli bez minute odahnuća? Odmora, ne samo fizičkog, već i duševnog. Ni ovaj advent nema onaj osjećaj, pun boja, čuvstvo koje zvuči kao cijeli orkestar. Još uvijek nedostaju neki instrumenti, određeno uzbuđenje. Usudimo li se? Veseliti se, biti bliski, osjećati neke druge emocije osim straha, sumnje, odvojenosti?

Zato je ovdje – kazalište!

U kazalištu Mala scena pripremljena je adventska poslastica koja će ispuniti duh, glave i oči i vratiti sve one instrumente u orkestar koji nam još uvijek nedostaju!

Svakog vikenda, od četvrtka do nedjelje, počevši od 2. prosinca, vas i vašu djecu čekaju u kazalištu Mala scena! 

Čeka vas nova predstava za djecu od 5 godina naviše – „Velika tvornica riječi“ – predstava nastala po poznatoj istoimenoj slikovnici koja govori o prijateljstvu, važnosti iskrenosti i kako je sve moguće kad nismo sami i kad vjerujemo u ljubav! U ovoj dirljivoj priči glume fantastični mladi umjetnici predvođeni dvjema dobitnicama Nagrade hrvatskog glumišta ove godine – Bugom Marijom Šimić i Josipom Bilić! Predstavu prati čarobna glazba mladog skladatelja Borne Ercega, a posebna je u Hrvatskoj jer je možete pogledati i više puta – napravili smo, naime, tri predstave u jednoj! Svaki lik ispričat će vam priču iz svoje perspektive i saznat ćete nešto novo o zemlji Velike tvornice riječi i hrabrosti Fileasa, Oskara i Silve! Na rasporedu naznačeno je kada igra koja priča, za gledanje više priča dobijete i popust, a više o samoj predstavi možete pronaći ovdje: http://mala-scena.hr/home/predstave/velika-tvornica-rijeci.aspx .

Osim „Velike tvornice riječi“ čekaju nas i neki stari klasici koji dugo nisu igrali kod kuće poput „Čudaka Šumeka“ i „Iglice“, a tu su i – „Priča o svjetlu“ i „Priča o kotaču“!

Na moć kazališta i divne glazbe predstava Male scene dodajte prah božićne čarolije – i – advent u Maloj sceni nikada nije bio tako nezaboravan! 

Program cijeloga maloscenskog adventa možete pronaći ovdje: 

http://mala-scena.hr/home/program.aspx

Za ulaz na sve predstave Male scene odrasli iznad 13 godina moraju pokazati covid potvrde (covid potvrde uključuju cijepljenje i testiranje).

Tekst/fotografija: Press

Slične objave