Bucmasto mladunče crvene pande provirilo iz brloga ZOO vrta

Tromjesečno mladunče konačno je provirilo iz brloga crvenih pandi. Riječ je o neodoljivom mužjaku, prvom mladuncu šestogodišnjeg Popija i četverogodišnje Eme. Zagrebačko-dortmundski par na maksimirskoj adresi ljubuje već tri godine, a sada se dokazuje u ulozi roditelja. Iznimno su brižni zahvaljujući čemu mladac sjajno napreduje.

Foto: ZOO vrt grada Zagreba

“Ovog smo bucmastog mališana iščekivali tri godine, ali čekanje se u potpunosti isplatilo. Time je dinastija zagrebačkih crvenih pandi dobila novog člana. Godinama smo pratili život Popijevih roditelja, njega i njegove braće. I dok njegova braća produžuju lozu u Europi, od Popija smo očekivali nasljednika u Zagrebu. Možda je osjećao taj pritisak”, u šali je kazao Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Foto: ZOO vrt grada Zagreba

Mladunac se razvija najmanje jednako dobro kao njegovi vršnjaci u prirodi. Prvo vrijeme mladunci provode uz majku, a kad dovoljno ojačaju, izlaze iz brloga. Riječ je o ugroženoj vrsti životinja, pa je svaka jedinka iznimno vrijedna. Zagrebački mladunac dokaz je da se o njegovoj obitelji svi dobro brinu. Kako bi se građani dodatno upoznali s tom životinjskom vrstom, u Zoološkom vrtu grada Zagreba obilježava se Dan crvenih pandi. Ove će se godine održati u subotu, 10. studenog. Koje će ime dobiti mala crvena panda, tada će objaviti Mia Dimšić.

Foto: ZOO vrt grada Zagreba

Građani ime crvenoj pandi mogu predlagati putem Facebook stranice Zoološkog vrta.

Slične objave