Bogat program u sklopu obilježavanja Godine Troje u Hrvatskoj

U sklopu programa obilježavanja Godine Troje u Hrvatskoj, Arheološki muzej u Zagrebu i Turski kulturni centar Yunus Emre Zagreb organiziraju niz događanja, informativnog, izložbenog, stručnog i znanstveno-popularnog karaktera.

U ponedjeljak, 09. srpnja 2018. godine s početkom u 18.30 sati u Lapidariju Arheološkog muzeja u Zagrebu, održat će se otvorenje fotoizložbe “Troja na putu / Troy on Tour”, u sklopu Ljetnog festivala Troje.

U utorak, 10. srpnja 2018. godine s početkom u 10 sati u Lapidariju Arheološkog muzeja u Zagrebu, održat će se radionica namijenjena djeci i mladima od 6 do 16 godina. Na radionici naziva “Nove tehnologije susreću manufakturnu umjetničku izradu”, učenici Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića će pod vodstvom i mentorstvom nastavnice Kristine Škaler, široj zainteresiranoj javnosti prezentirati kako izraditi jednostavni 3D model trojanskog konja te druge zanimljive aktivnosti.

Broj sudionika je ograničen na 20, stoga je radionicu potrebno najaviti na: Kristina Škaler – kskaler@gmail.com ili 099 213 7779.
Sudjelovanje u radionici je besplatno! 
Trajanje radionice: 120-150 minuta

U četvrtak, 12. srpnja 2018. godine s početkom u 20 sati u Velikoj dvorani Arheološkog muzeja u Zagrebu, Milana Vuković Runjić i Daniel Rafaelić održat će predavanje naziva “Amazonke i narodi s mora”.

U petak, 13. srpnja 2018. godine s početkom u 20 sati u Velikoj dvorani Arheološkog muzeja u Zagrebu, Milana Vuković Runjić i Daniel Rafaelić održat će predavanje naziva “Sumrak bogova i nestanak heroja”.

Dodatne informacije možete pronaći na Facebook eventu organizatora.