U prekrasnoj kuli Lotrščak, zagrebački atletski savez održao je press konferenciju u povodu skorašnjeg Zagrebačkog maratona koji će se održati 14. listopada 2018. godine s početkom u 10 sati na glavnom zagrebačkom trgu. Na press konferenciji govorili su predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović, atletičarka Nikolina Šustić Stanković, perdsjednica Udruge INSPIRO Monika Gvardijan te pročelnik za sport i mlade Grada Zagreba Milan Pavelić.

Press konferenciji je nazočio i Alem Tutundžić, mladić koji svakodnevno pucnjem iz Gričkog topa označi podne. Alem će također označiti i start 27. izdanja Zagrebačkog maratona, no ne u podne, već u 10 sati, kada starta utrka.

Alem Tutundžić

Zagrebački atletski savez nastavlja dugogodišnju tradiciju organizacije najpoznatijeg i jednog od najstarijih hrvatskih maratona. 27. izdanje Zagrebačkog maratona starta u 10 sati 14. listopada 2018. godine, gdje je i cilj utrke. Svi zainteresirani imaju vremena do 23. rujna da se prijave na jednu od tri utrke: utrka građana na 5 kilometara, te polumaraton od 21 i maraton od 42 kilometra.

Hrvatska atletičarka Nikolina Šustić Stanković

Dan ranije, u subotu 13. listopada 2018., u 10 sati startaju utrke za najmlađe, od predškolske dobi do 4. razreda osnovne škole.

Svi maratonci i polumaratonci koji završe utrku dobit će unikatnu finišersku medalju specijalno dizajniranu za ovu prigodu na kojoj se tradicionalno na poleđini nalazi znamenitost grada Zagreba uz kratki opis.

Predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović

Ovogodišnja medalja ima kao centralni motiv Zagrebačku katedralu uz stihove Tonija Leskovara “Serbus dragi Zagreb moj”, a na naličju medalje nalazi se kula Lotrščak uz prigodni tekstualni opis te je ujedno i centralni motiv vizualnog identiteta 27. Zagrebačkog maratona. Uz medalju, sudionici će dobiti i startni paket s kvalitetnom trkačkom Joma majicom s logom utrke te niz korsinih stvari za svakog trkača.

Medalje za maraton i polumaraton

Uz vjerne rekreativce i one koji će to tek postati, ovaj maraton svakako će obilježiti i rekordan broj sudionika iz cijelog svijeta. Bilježe se prijavljeni trkači iz čak 50 zemalja, a do sada je brojka ukupno prijavljenih sudionika na gotovo 4000.

Jedan novitet 27. Zagrebačkog maratona je suradnja s Hrvatskom glazbenom mladeži, u sklopu koje će se održavati prigodni glazbeni program na trasi maratona. Tako će na dan utrke na četiri punkta u gradu svi trkači moći uživati u glazbi HomeConflicta, Antonia Perine, Nibrua i Koordinatora.

Na press konferenciji govorila je i Monika Gvardijan, predsjednica udruge Inspiro, u povodu suradnje Zagrebačkog atletskog saveza i udruge. Hrvatska udruga osoba s transplantiranim plućima (INSPIRO) želi podići svijest o važnosti bavljenja sportom.

Više fotografija:

http://licegrada.media/press-konferencija-uoci-zagrebackog-maratona/

Istražite Lice Grada: