Povodom otvaranja sezone Arheološkog parka Andautonija u Ščitarjevu, u organizaciji Arheološkog muzeja u Zagrebu, održat će se u nedjelju, 27. svibnja 2018. od 12 do 18 sati manifestacija Proljeće u Andautoniji i III. Festival eksperimentalne arheologije.

U okviru manifestacije posjetitelji će moći razgledati lokalitet i sudjelovati u raznovrsnim radionicama i igraonicama (rimske igre, izrada bula, keramičkih posuda, uljanica i nakita, pisanje, rimska moda, mali arheolozi, rimski mirisi i dr.) te isprobati rimsku hranu i piće. 

U suradnji s Centrom za eksperimentalnu arheologiju-CEXA ove godine organizira se i III. Festival eksperimentalne arheologije, na kojem će stručnjaci prikazati rezultate eksperimentalnog proučavanja arheološke baštine: od niti do tkanine (ručno predenje sirove vune, tehnike tkanja, prirodno bojanje), izrada kamenih i metalnih sjekira, izrada predmeta od drva, demonstracija metoda paljenja vatre i dr.).

Tijekom manifestacije ulaz u Arheološki park je besplatan za sve posjetitelje, a dobrodošli su i kućni ljubimci. Sadržaji su prilagođeni slijepim i slabovidnim osobama te osobama s drugim oblicima invaliditeta, a organiziran je i besplatan prijevoz iz Zagreba i Ščitarjeva:

Raspored polazaka:

11.30 Zagreb-Ščitarjevo
12.30 Zagreb-Ščitarjevo
14.30 Ščitarjevo-Zagreb
15.00 Zagreb –Ščitarjevo
15.30 Ščitarjevo-Zagreb
18.00 Ščitarjevo-Zagreb

Istražite Lice Grada: