HomeMaksimir.hrAleksandar Hondl – Predsjednik Trgovačko-obrtničke komore

Aleksandar Hondl – Predsjednik Trgovačko-obrtničke komore

Hondlova ulica mjesnog odbora Maksimirska naselja smještena je između Maksimirske ulice na sjeveru, i triju ulica na južnoj strani – Tomšićeva, Kuraltova i Albrechtova ulica, dok se spaja i s Badovinčevom i Augustinčićevom ulicom.

Aleksandar Hondl rođen je u Suhopolju 20. veljače 1832. godine, a bio je hrvatski trgovac. Završio je privatnu trgovačku školu u Beču, a 1857. godine preuzima vođenje Bauerove trgovine željezom u Zagrebu.

Za vrijeme svog života obnašao je dužnost predsjednika Trgovačko-obrtničke komore i Hrvatske eskomptne banke u Zagrebu, dok je kao komorski djelatnik radio na projektima regulacije vodotoka Save i Kupe.

Hondl je imao ulogu i na izgradnji središnjeg kolodvora i Trgovačke akademije u Zagrebu, a također je bio i saborski zastupnik te mjesni sudac.

Ovaj sadržaj donosi portal maksimir.hr

– Google oglasi –
Ivan Klindićhttp://licegrada.hr
Fotoreporter koji je svoju ljubav prema gradu i fotografiji odlučio spojiti 2013. godine kada je pokrenuo Lice Grada, da bi nekoliko godina kasnije to pretvorio u svoj posao koji svakodnevno živi. U slobodno vrijeme trči maksimirskom šumom i smišlja nove ideje i poslovne pothvate za platformu koju upravo čitate.

Naslovne teme

Google search engine

– Google oglasi –