Već četrdeset i drugu godinu na kraju svake kazališne sezone okupljamo se u Kerempuhu kako bismo uživali u najkvalitetnijim satiričnim i komediografskim predstavama iz Hrvatske i regije.

Kao jedini specijaliziran festival na ovim prostorima, “Dani satire Fadila Hadžića” svake nas godine podsjećaju na važnost humora i satire koji nas čine tolerantnijima, povezuju nas s drugima, poučavaju nas, omogućuju nam drukčiji pogled na svijet, izoštravaju percepciju, ali nas istovremeno i oslobađaju svakog pritiska ili mržnje. Poticanje razvitka humora i satire samo je jedna od ključnih obilježja ovog festivala. Njegova  druga odrednica trajna je posvećenost umjetnosti, slobodi govora i etabliranju pisaca uz snažno i odlučno odolijevanje bilo kakvom obliku cenzure.

Unutar izbora koji je trajao nekoliko mjeseci,  izbornica Željka Udovičić Pleština, ugledna hrvatska dramaturginja, odabrala je program za ovogodišnje 42. izdanje festivala. Od više od 70 prijavljenih predstava, odabrano je dvanaest najboljih naslova  i to iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Srbije. Festival će se održati od o5. do 21. lipnja 2018.

Predstave će ocjenjivati tročlani žiri u sastavu Goran Grgić (dramski umjetnik), Ana Prolić (dramaturginja) i Bojana Radović (novinarka i kazališna kritičarka Večernjeg lista).

Imat ćemo prilike pogledati neke od najhrabrijih političkih satira koje ulaze u direktan dijalog s našom stvarnošću. Bogatstvom svog programa, izlaganjem najrazličitijih pristupa kazalištu, 42. Dani satire Fadila Hadžića održavaju kontinuitet jednog od najznačajnijih zagrebačkih i hrvatskih kazališnih festivala. 

Raspored 42. izdanja Dani satire Fadila Hadžića možete pronaći na stranicama Kazališta Kerempuh.

Istražite Lice Grada: