Lipanj nam je na izmaku. Ne znam za vas, ali meni vrijeme munjevito leti. Koračamo u srpanj, a meni zimske jakne još u prvom planu ormara. Ipak, za događaje koji nas čekaju ovaj tjedan treba izvući lijepe haljine, lagane košulje i sandale.

Po pitanju Zagrebačkog kulturnog ljeta, vrhunac tjedna odvija se 29. lipnja u 21 h na Tomislavcu. Održat će se koncert Gorana Bregovića i drugih gostiju, među kojima je i Zagrebačka filharmonija. Koncert je naslovljen Tri pisma iz Sarajeva. Rado bih otišla vidjeti što nam muzikalni Sarajlije imaju za prenijeti. Sjetim se samo Kemala Montena pa mi je srce već k’o kuća.

Trg kralja Tomislava

I dalje u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta, 30. lipnja, u petak, održat će se koncert Orkestra mladih iz San Josea, a već idući dan Opera pod zvijezdama.  Koncert Mladih započinje u 18 h, a odvit će se na Tomislavcu. Čeka nas glazba i uživanje na travi. Zvuči kao odlična uvertira u jedan opušten srpanj.   Opera pod zvijezdama počinje u 21 h, na istom mjestu, a slavi se i 25 godina opere box. Pripremite hladno piće i vidimo se tamo.

Da ne ostanemo samo na glazbi, imam nešto i za filmofile. 29. lipnja otvara se i Fantastic Zagreb Film Festival koji traje sve do 9. srpnja. Program je prepun i možete ga pronaći na stranicama, ali oduševila me činjenica da se dio projekcija pušta na Medvedgradu. Osim što je riječ o prvom festivalu ovakvih žanrovskih odrednica, riječ je i o prvom zagrebačkom festivalu open air tipa. A otvoreni zrak poželjan je u ljeto, vruće kao ovo koje nam je netom stiglo. Ja sam si odabrala pogledati film Conan Barbarin koji sa sobom u maštu priziva moj omiljeni animirani film iz djetinjstva. Ta se projekcija održava 2. srpnja  na Ljetnoj pozornici Tuškanac, s početkom u 21:15 h.

Tekst: Ivana Granić

Pratite nas na našoj Facebook stranici!

Prijavite se na newsletter!

Comments

comments