Pred nama je, čini se, slatki tjedan. Od 22. lipnja pa sve do 2. srpnja  Zrinjevac je domaćin Festivala slastica Slatki gušti. Omiljene slatkiše kojih se ne odričemo čak ni po ovim vrućinama izlagat će najbolji domaći i svjetski slastičari, kao i poznate zagrebačke slastičarnice, a prvog dana festivala održat će se izbor za najbolju slasticu. Festival traje dugo, prošećite do Zrinjevca i uštedite kalorije koje onda možete nadoknaditi mirne duše. Ljeto i ljetna linija me, kao što vidite, ne opterećuje pa ću ja pravac na Zrinjevac već prvi dan.

21. lipnja počinje i Zagrebačko kulturno ljeto. Obećano je mnogo izvanrednih predstava, koncerata, izložbi. Ovo će biti prvi, pomalo uspavani, tjedan festivala, ali već za idući u planu je dvostruko više zabave. Detalje, naravno, provjerite na stranicama grada, a ja vam prenosim kako će se na Tomislavovu trgu 25. lipnja, povodom Dana državnosti, igrati opera Ero s onog svijeta. Definitivno je riječ o omiljenoj mi domaćoj operi pa, ako još niste pogledali, otiđite i provjerite zašto je toliko kultna.

Već sam krenula u odjavu ovotjednih najava, a onda shvatila da sam opasno zakinula sve partijanere koji posjećuju našu stranicu. Ovaj tjedan je IN Music festival koji traje od 19.  do 21. lipnja na Jarunu. Nastupaju brojni poznati izvođači poput Kings of Leona, Arcade Firea i Darka Rundeka. Voljela bih da mi ova imena više znače, ali nisam neki festivalski tip. Ako jeste, nemojte oklijevati i brzo na Jarun!

Tekst: Ivana Granić

— Pratite nas na našoj Facebook stranici! —

Prijavite se na newsletter!

Comments

comments