Između brojnih festivala i kraćih događanja, gotovo sam zaboravila na Ljeto na Strossu. Nova sezona započela je 25. svibnja, a Stross će vrvjeti životom sve do rujna. Programi su gotovo cjelodnevni, a pronađe se nešto za svačiji ukus. U ponedjeljak, 12. lipnja, u 21 h počinje koncert Jazz Intermezzo u kojem se će jazz sjediniti sa sevdahom, blues sa popom, a rock sa bossom. U četvrtak, 15. lipnja, u 19:30 počinje plesna radionica Swingin’ Strossmartre, a odmah nakon nje slijedi koncert Zagreb Balkan Benda. Ide ljeto, ples je izvrsna vježba. Dajmo si oduška! Ako vam treba dodatni poticaj, čula sam da su u ponudi izvrsna vina.

Glazba je u centru pozornosti i u utorak, 13. lipnja, kada se na ljetnoj pozornici kina Tuškanac održava koncert Filmska glazba pod zvijezdama, a gostuju Petar Graško, Vanna, Nina Badrić i brojni drugi, a prati iz Zagrebačka filharmonija. Izvodit će hitove iz filmskih klasika poput Gospodara prstenova, Tanga i Ratova zvijezda. Koncert počinje u 21h, a stanje s kartama moguće je provjeriti u sustavu Evetima. Istog dana, s početkom u 19:30, u HNK igra balet Gospoda Glembajevi. Jedan od hrvatskih dramskih klasika Miroslava Krleže zablistat će s potpisom Lea Mujića u ulozi koreografa, redatelja ¸i libretista. Po meni, malo što se može mjeriti s Glembajevima i svako njihovo ”oživljavanje” i ”aktualiziranje” ne smijemo propustiti. Očekivanja su mi golema.

S druge strane, u Gavelli ovaj tjedan traje Gavella Fair pa su cijene ulaznica trenutno 20 kuna! Čak i ako niste neki ljubitelj kazališta, ovo je sjajna prilika da malo pomaknete osobne granice.

Tekst: Ivana Granić

— Pratite nas na našoj Facebook stranici! —

Prijavite se na newsletter!

Comments

comments