Izgleda da će i ovaj tjedan u Zagrebu proći u znaku književnosti. Naime, od 28. svibnja pa sve do 2. lipnja traje Festival europske kratke priče u svom šesnaestom izdanju i uistinu je bogat gostovanjima brojnih autora. Uzbuđena sam, primjerice, zbog dolaska Iagiabe Scego, talijanske suvremene spisateljice. Ona će u prostorijama Filozofskog fakulteta u utorak u 11 h održati susret na kojem ćemo imati priliku pitati sve što želimo znati o njoj i njenim djelima, a posebice je aktualna tema ”migrantske književnosti” kakva se često pripisuje autorici. Program na Filozofskom fakultetu je isključivo na talijanskom, ali u 18 h istog dana sličan susret održat će se u Talijanskom insititutu za kulturu, uz simultani prijevod na hrvatski jezik.  Ovaj događaj samo je dio izvrsnog programa, a njegov potpuni sadržaj možete pronaći na službenoj stranici Festivala.

Ne smijemo zaboraviti da je 31. svibnja Dan grada Zagreba. Najvažnija vijest da je na taj dan ulaz u sve muzeje koje je osnovao grad Zagreb – besplatan, a na sam Dan grada u 21 sat u parku Zrinjevcu održat će se tango koncert Sexteto Milonguero. Svoj prigodni program nudi i HNK koji će 30. svibnja s Zagrebom proslaviti uz dramu, opetu i balet, sa najboljim što ima od sva tri ansambla. Ja definitivno želim otići na turističko vođenje Hrvatskom akademijom znanosti i umjetnosti koje će početi u 10 sati na Dan grada. Istražite sadržaje i nemojte propustiti uživanje u ovom prekrasnom Danu.

Na Dan grada otvara se i Cest is d’ Best, najpoznatiji festival ulične glazbe, a traje sve do 4. lipnja. Program, koji možete pogledati na stranicama festivala, je prebogat da uopće pokušam sažeti, ali, znajte, svirat će se po cijelom gradu i svirat će se naveliko. Ja bih svakako voljela poslušati Lutajući klavir splavnicu kod Dolca u petak, 2. lipnja od 12 do 13 h.

Cest is d’ Best 2014.

Što da kažem? Ne znam kako da se ja, uz ovakve događaje, zadržim uz knjigu i učenje. Ne znam, potrudit ću se… Ako ne uspijem … Ma, Fest is d’ Best!

Tekst: Ivana Granić

Pratite nas na našoj Facebook stranici!

Prijavite se na newsletter!

Comments

comments