Produženi vikend poslužio mi je kao izlika za tjedan godišnjeg odmora  izvan Zagreba. Ali nakon što sam pregledala sve događaje, shvatila sam da sam mogla izabrati neki dosadniji tjedan. Ovaj je, naime, prepun zanimljivih događanja.

Najvažnija najava je svakako koncert Natalie Imbruglia u Tvornici kulture (3. svibnja, 20 h). Australska pjevačica posjetit će Zagreb u sklopu svoje akustične turneje. Prema najavama, pop zvijezda u Zagrebu će izvoditi repertoar stariji pjesama, ali i hitove s novog albuma Male. U nemogućnosti pronalaska informacija o stanju s prodajom karata, svakako vas pozivam da se, ukoliko idete, što prije pobrinete za svoje mjesto.

Istog datuma, u 17:30 h na Trgu bana Jelačića, otvara se jedan zanimljiv festival – Festival brazilske kulture koji traje sve do 7. svibnja na raznim lokacijama po Zagrebu, a organizator je udruga Amazonas. Između ostalog, nudi se radionica Capoeire, kviz, ali i Brazilactica party. Detalje o događanjima saznajte na stranicama udruge Amazonas.

Trg bana Josipa Jelačića

Po prvi put mi je pažnju privukao i događaj Knjižice grada Zagreba. U utorak, 2. svibnja, u 18 h, u Knjižnici Vladimira Nazora, jedan od najplodnijih i najčitanijih hrvatskih pisaca, Pavao Pavličić govorit će o svojoj ljubavi za dosadne knjige, pisanju i piscima, čitanju i publici. Sreća je dijeliti vrijeme s Pavlom Pavličićem, vjerujte mi na riječ, i iskoristite priliku da pisca Koraljnih vrata i Diksilenda poslušate uživo.

U nedjelju, 7. svibnja, u kinu Tuškanac nastavlja sa Velikim kazalištima na velikom platnu. Vrhunska kazališna ostvarenja sa svjetskih pozornica na tren se usele u centar Zagreba. U nedjelju je tako na programu predstava Evgenij Onjegin, u izvedbi ruskog Vahtangov teatra. Roman u stihovima ruskog pisca Aleksandra Sergejeviča Puškina adaptiran je za pozornicu. Sretnici koji će posjetiti ovu predstavu sigurno će uživati u literarnom, ali i audiovizualnom doživljaju.

Tekst: Ivana Granić

Pratite nas na našoj Facebook stranici!

Prijavite se na newsletter!

Comments

comments